To je to što me zanima!

Hajduk je skuplji i veći je favorit od Osijeka i Rijeke, ali gubi u derbijima i Bjelici je 'mušterija'

Od zadnjih sedam međusobnih utakmica Hajduka i Osijeka samo su jednu dobili domaćini, i to Osijek u veljači ove godine. A i od pet derbija velike četvorke ove sezone, samo je u jednom slavio domaćin
Vidi originalni članak

Nakon fantastičnog Livajina gola, kakav se ne viđa često, utakmica se previše otvorila i Osijek je bio u kontrama i ubačajima opasan, mi nismo bili organizirani, njihovi kontranapadi i centarštovi su nam naškodili, a mi nismo imali sreće. No, napravili smo dosta dobrih stvari.

Govorio je tako Jens Gustafsson nakon prvog okršaja s Osijekom i Hajdukova poraza 2-1. Te, četiri dana uoči europskoga gostovanja u Kazahstanu kod Tobola, dodao:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dobro će se ova utakmica odraziti na Kazahstan, imamo lijepu prednost i reagirat ćemo na dobar način.

Uh, al' se zaj****

Najveće utakmice koje je taj 42-godišnji Šveđanin u karijeri vodio bile su protiv U21 reprezentacija Engleske, Danske, Rusije..., a klupski protiv Rosenborga, Malmöa, Göteborga... Nikad nije radio u ligi jakoj kao što je HNL, u kojoj svako kolo vreba zamka, a dvaput mjesečno ima veliki derbi. I ktome u sredini koja je prašta neuspjehe.

- Vrh ljestvice važan je u svibnju, a ne sad - Jensova je mantra, ali nakon dolaska Subašića i Katića priznao je:

- Predsjednik i sportski direktor su mi dovođenjem igrača omogućili sve što su mogli da bi smo se borili za naslov i nema alibija.

E, lijepo. Sad kad smo to utvrdili, vrijeme je, reći će navijači, i za jednu veliku pobjedu. Prvu! Hajduk ove sezone drži priključak, u listopad je ušao bodovno izjednačen s Dinamom i s bodom zaostatka za Rijekom i Osijekom. Nažalost, od Europe se oprostio prerano, ali i to mu je olakšalo lov na domaće trofeje. Ali njih neće biti ako Gustafssonova momčad ne počne pobjeđivati i velike utakmice.

Hajduk ove sezone ima osam pobjeda, ali izuzev prekida crnog niza protiv Gorice, ni jedna nije za pamćenje. A i ta protiv Gorice se očekivala, tražila od "bijelih". Ostalo? Remi s Lokomotivom (kiks) i porazi u sva tri velika, važna susreta: Osijek 1-2, Tobol 1-4, Rijeka 1-2. Kraj srpnja donio je (europski) šok, kraj kolovoza prizemljenje protiv Rijeke.

Hajduk prema Transfermarktu ima vredniju momčad (29,8 milijuna eura) od Osijeka (29 mil.) i Rijeke (19,95 mil.), veći je favorit za osvajanje naslova prvaka (koeficijent 7) nego Osijek (8) i Rijeka (9), ali u međusobnim utakmicama je najlošiji. Prvi od četiri kruga HNL-a je iza nas, okršaj Hajduka i Dinama odgođen je za proljeće, a učinak velike četvorke u međusobnim utakmicama je: Osijek 6 bodova, Dinamo 4, Rijeka 4, Hajduk 0. Dinamo je s najskpljom momčadi (109,2 milijuna eura) i prvi favorit za naslov (tečaj 1,40).

- Hajduk je u dobroj formi, značajno se pojačao velikim ulaganjima, ima kvalitetu za napraviti puno toga u napadu - pojačava pritisak na "bijele" Nenad Bjelica, koji je u trenerskoj karijeri dobio osam od 12 sudara s Hajdukom, uz jedan jedini poraz, 1-0 u kolovozu 2019. U toj pobjedi iz današnje svlačionice sudjelovali su tek tek Simić, Čolina i Dolček.

Hajduk je oba derbija ove sezone izgubio do kuće. Što, zapravo, i ne mora biti loš znak uoči nedjeljnog okršaja u Gradskom vrtu. Naime, od zadnjih sedam međusobnih utakmica Hajduka i Osijeka samo su jednu dobili domaćini, i to Osijek u veljači ove godine. A i od pet derbija velike četvorke ove sezone, samo je u jednom slavio domaćin: Osijek protiv Rijeke 1-0.

Nikad uzbudljivija sezona HNL-a ide dalje. Nedjelja, 19.30, Gradski vrt: Osijek - Hajduk.

Idi na 24sata

Komentari 251

  • 03.10.2021.

    Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp  

  • Blaž Bahat 03.10.2021.

    Da volim splitske bile, ponosno kažem svima, volim to slavno ime i ponosim se samo njima....

  • 03.10.2021.

    Ajmo Hajduce raznesi Kmelu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare