Obavijesti

Sport

Komentari 251

Hajduk je skuplji i veći je favorit od Osijeka i Rijeke, ali gubi u derbijima i Bjelici je 'mušterija'

Hajduk je skuplji i veći je favorit od Osijeka i Rijeke, ali gubi u derbijima i Bjelici je 'mušterija'
6

Od zadnjih sedam međusobnih utakmica Hajduka i Osijeka samo su jednu dobili domaćini, i to Osijek u veljači ove godine. A i od pet derbija velike četvorke ove sezone, samo je u jednom slavio domaćin

VIDEO

Nakon fantastičnog Livajina gola, kakav se ne viđa često, utakmica se previše otvorila i Osijek je bio u kontrama i ubačajima opasan, mi nismo bili organizirani, njihovi kontranapadi i centarštovi su nam naškodili, a mi nismo imali sreće. No, napravili smo dosta dobrih stvari.

Govorio je tako Jens Gustafsson nakon prvog okršaja s Osijekom i Hajdukova poraza 2-1. Te, četiri dana uoči europskoga gostovanja u Kazahstanu kod Tobola, dodao:

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

- Dobro će se ova utakmica odraziti na Kazahstan, imamo lijepu prednost i reagirat ćemo na dobar način.

Uh, al' se zaj****

Najveće utakmice koje je taj 42-godišnji Šveđanin u karijeri vodio bile su protiv U21 reprezentacija Engleske, Danske, Rusije..., a klupski protiv Rosenborga, Malmöa, Göteborga... Nikad nije radio u ligi jakoj kao što je HNL, u kojoj svako kolo vreba zamka, a dvaput mjesečno ima veliki derbi. I ktome u sredini koja je prašta neuspjehe.

Split: HNK Hajduk protiv NK Osijek u 2. kolu Prve HNL

- Vrh ljestvice važan je u svibnju, a ne sad - Jensova je mantra, ali nakon dolaska Subašića i Katića priznao je:

- Predsjednik i sportski direktor su mi dovođenjem igrača omogućili sve što su mogli da bi smo se borili za naslov i nema alibija.

E, lijepo. Sad kad smo to utvrdili, vrijeme je, reći će navijači, i za jednu veliku pobjedu. Prvu! Hajduk ove sezone drži priključak, u listopad je ušao bodovno izjednačen s Dinamom i s bodom zaostatka za Rijekom i Osijekom. Nažalost, od Europe se oprostio prerano, ali i to mu je olakšalo lov na domaće trofeje. Ali njih neće biti ako Gustafssonova momčad ne počne pobjeđivati i velike utakmice.

Split: HNK Hajduk protiv NK Osijek u 2. kolu Prve HNL

Hajduk ove sezone ima osam pobjeda, ali izuzev prekida crnog niza protiv Gorice, ni jedna nije za pamćenje. A i ta protiv Gorice se očekivala, tražila od "bijelih". Ostalo? Remi s Lokomotivom (kiks) i porazi u sva tri velika, važna susreta: Osijek 1-2, Tobol 1-4, Rijeka 1-2. Kraj srpnja donio je (europski) šok, kraj kolovoza prizemljenje protiv Rijeke.

Hajduk prema Transfermarktu ima vredniju momčad (29,8 milijuna eura) od Osijeka (29 mil.) i Rijeke (19,95 mil.), veći je favorit za osvajanje naslova prvaka (koeficijent 7) nego Osijek (8) i Rijeka (9), ali u međusobnim utakmicama je najlošiji. Prvi od četiri kruga HNL-a je iza nas, okršaj Hajduka i Dinama odgođen je za proljeće, a učinak velike četvorke u međusobnim utakmicama je: Osijek 6 bodova, Dinamo 4, Rijeka 4, Hajduk 0. Dinamo je s najskpljom momčadi (109,2 milijuna eura) i prvi favorit za naslov (tečaj 1,40).

Split: HNK Hajduk protiv NK Osijek u 2. kolu Prve HNL

- Hajduk je u dobroj formi, značajno se pojačao velikim ulaganjima, ima kvalitetu za napraviti puno toga u napadu - pojačava pritisak na "bijele" Nenad Bjelica, koji je u trenerskoj karijeri dobio osam od 12 sudara s Hajdukom, uz jedan jedini poraz, 1-0 u kolovozu 2019. U toj pobjedi iz današnje svlačionice sudjelovali su tek tek Simić, Čolina i Dolček.

Hajduk je oba derbija ove sezone izgubio do kuće. Što, zapravo, i ne mora biti loš znak uoči nedjeljnog okršaja u Gradskom vrtu. Naime, od zadnjih sedam međusobnih utakmica Hajduka i Osijeka samo su jednu dobili domaćini, i to Osijek u veljači ove godine. A i od pet derbija velike četvorke ove sezone, samo je u jednom slavio domaćin: Osijek protiv Rijeke 1-0.

Nikad uzbudljivija sezona HNL-a ide dalje. Nedjelja, 19.30, Gradski vrt: Osijek - Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao