To je to što me zanima!

Hajduk je pobijedio Zagrebaše: Plivali smo, ali nismo se utopili

Igrači Hajduka pobijedili su Zagrebaše u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa na Poljudu. Jedini strijelac u nemogućim uvjetima po natopljenom terenu bio je Ante Vukušić...
Vidi originalni članak

Nešto duže zadržale su se momčadi u svlačionicama nakon prvog dijela prve utakmice četvrtfinala Kupa na Poljudu. Hajduk je dočekao Zagreb, a kiša je neumorno padala i pretvorila teren u bazen. Nakon dogovora dvaju kapetana s glavnim sucem, momčadi su nastavile utakmicu. Iako Andrić, kao ni trener Hajduka Krasimir Balakov nisu bili za to. Navijači su im s tribina poručili: "igrajte p..., igrajte p..."

- Čestitke Hajduku na sretnoj i spretnoj pobjedi. Presudio je vrhunski potez Vukušića, no mi ćemo priliku tražiti u uzvratu. Imamo aktivan rezultat - rekao je trener gostiju Gordan Ciprić, koji nije napravio ni jednu izmjenu. 

- Takva je situacija u momčadi. Na klupi sam imao gotovo isključivo juniore bez iskustva, a i početna postava dobro se nosila s Hajdukom.

U prvom dijelu nismo vidjeli mnogo od nogometa, što je bilo i razumljivo s obzirom na stanje terena koji je bio pogodniji za vodene sportove. U kolovozu ove godine Hajduk je s laganih 4-0 ispratio Zagreb s Poljuda. No poraz od Lokomotive, izbacivanje trojice igrača iz kadra i praktički oproštaj od naslova već u 15. kolu HNL-a narušili su atmosferu u Hajduku. 

Krasimir Balakov pohvalio je reakciju igrača nakon nedavnog potresa u momčadi. Umjesto potjeranih igrača u postavu su ušli mladi Josip Radošević, Marko Barišić i Antonio Milić, te su sva trojica dobila priliku. 

- Zadovoljan sam njihovim nastupom, ali oni moraju ostati čvrsto na nogama i nastaviti raditi kao dosad - pohvalio ih je trener Splićana, koji je posebno istakao ulogu kapetana Srđana Andrića.

- Sve što vam kažem o njegovoj igri bit će nedovoljno. On je moja desna ruka, igrač koji ima dosta problema s ozljedama, ali je uvijek spreman i pravi primjer i uzor mladim igračima.

Što se tiče uzvrata, Balakov vjeruje da će mu ovih 1-0 biti dosta za prolaz.

- Žao mi je da je bio ovako loš teren, da je bio bolji, sigurno ne bi ostalo 1-0, ukoliko ponovimo pristup iz ove utakmice vjerujem da ni u uzvratu nećemo imati problema. No sad smo koncentrirani samo na Šibenik, moramo se dobro pripremiti i odigrati, a tek nakon toga razmišljat ćemo o Zagrebu. 

Na odlasku s konferencije za novinare Balakov je u šali dobacio:

- Hajduk je danas plivao, ali se nije utopio.

U 63. minuti Ante Vukušić zabio je, što će se kasnije pokazati, jedini gol na utakmici. Mladi je napadač na početku utakmice imao zicer, ali mu je lopta zapela u lokvi vode. Poučen tim iskustvom, u 63. je odapeo s 20 metara, a lopta je odsjela u mreži Vidakovića. 

- Uvjeti su bili nemogući, a meni je odgovarala Hajdukova igra visokim loptama. Imali smo čak i konkretnijih prilika nego Hajduk, no na koncu je presudilo majstorstvo Ante Vukušića. U uzvratu se imamo čemu nadati, imamo aktivan rezultat i pokušat ćemo izboriti plasman u polufinale - rekao je igrač Zagreba Mateo Pavlović.

Hajduk u Zagreb putuje s prednošću, a moglo je to biti i izraženije da je Ahmad Sharbini bio precizniji pred kraj utakmice. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana u Kranjčevićevoj ulici, a Subašić je siguran u prolaz.

- Odigrali smo dobro i agresivno bez obzira na nemoguće uvjete i pobijedili "na mišiće". Idemo u Zagreb po prolaz u polufinale Kupa, Kup nam je važan. 

Četvrtfinale Kupa (1. utakmica): 

Hajduk - Zagreb 1-0 (Vukušić 63)

Sastavi:

Hajduk: Subašić, Barišić, Inoha, Andrić, Lima, Tomasov Radošević, Sarić, Gabrić, An. Sharbini, Vukušić;

Zagreb: Vidaković, Pelaić, Pavlović, Lapić, Štiglec, Maleš, Abdurahimi, Oršulić, Šovšić, Mitrović, Medić.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • kozaribok 24.11.2011.

    klupski nam je nogomet u totalnoj banani,da nema Dinama nit na Malti naši klubovi nebi više što bi reko legenda našeg nogometa Niko Kovać bili faforiti

  • vlaga 24.11.2011.

    ja bi svakom igraću kao sebi na ruku istetoviro grb hajduka pa da vidim onda ko sta misli viva la hitler

  • znzokica 23.11.2011.

    teren je bio ko za picigin,zato Zagreb nije imao sanse pobijediti

Komentiraj...
Vidi sve komentare