Obavijesti

Sport

Komentari 71

Hajduk je pobijedio Zagrebaše: Plivali smo, ali nismo se utopili

Hajduk je pobijedio Zagrebaše: Plivali smo, ali nismo se utopili
9

Igrači Hajduka pobijedili su Zagrebaše u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa na Poljudu. Jedini strijelac u nemogućim uvjetima po natopljenom terenu bio je Ante Vukušić...

VIDEO

Nešto duže zadržale su se momčadi u svlačionicama nakon prvog dijela prve utakmice četvrtfinala Kupa na Poljudu. Hajduk je dočekao Zagreb, a kiša je neumorno padala i pretvorila teren u bazen. Nakon dogovora dvaju kapetana s glavnim sucem, momčadi su nastavile utakmicu. Iako Andrić, kao ni trener Hajduka Krasimir Balakov nisu bili za to. Navijači su im s tribina poručili: "igrajte p..., igrajte p..."

- Čestitke Hajduku na sretnoj i spretnoj pobjedi. Presudio je vrhunski potez Vukušića, no mi ćemo priliku tražiti u uzvratu. Imamo aktivan rezultat - rekao je trener gostiju Gordan Ciprić, koji nije napravio ni jednu izmjenu. 

- Takva je situacija u momčadi. Na klupi sam imao gotovo isključivo juniore bez iskustva, a i početna postava dobro se nosila s Hajdukom.

U prvom dijelu nismo vidjeli mnogo od nogometa, što je bilo i razumljivo s obzirom na stanje terena koji je bio pogodniji za vodene sportove. U kolovozu ove godine Hajduk je s laganih 4-0 ispratio Zagreb s Poljuda. No poraz od Lokomotive, izbacivanje trojice igrača iz kadra i praktički oproštaj od naslova već u 15. kolu HNL-a narušili su atmosferu u Hajduku. 

Krasimir Balakov pohvalio je reakciju igrača nakon nedavnog potresa u momčadi. Umjesto potjeranih igrača u postavu su ušli mladi Josip Radošević, Marko Barišić i Antonio Milić, te su sva trojica dobila priliku. 

- Zadovoljan sam njihovim nastupom, ali oni moraju ostati čvrsto na nogama i nastaviti raditi kao dosad - pohvalio ih je trener Splićana, koji je posebno istakao ulogu kapetana Srđana Andrića.

- Sve što vam kažem o njegovoj igri bit će nedovoljno. On je moja desna ruka, igrač koji ima dosta problema s ozljedama, ali je uvijek spreman i pravi primjer i uzor mladim igračima.

Što se tiče uzvrata, Balakov vjeruje da će mu ovih 1-0 biti dosta za prolaz.

- Žao mi je da je bio ovako loš teren, da je bio bolji, sigurno ne bi ostalo 1-0, ukoliko ponovimo pristup iz ove utakmice vjerujem da ni u uzvratu nećemo imati problema. No sad smo koncentrirani samo na Šibenik, moramo se dobro pripremiti i odigrati, a tek nakon toga razmišljat ćemo o Zagrebu. 

Na odlasku s konferencije za novinare Balakov je u šali dobacio:

- Hajduk je danas plivao, ali se nije utopio.

U 63. minuti Ante Vukušić zabio je, što će se kasnije pokazati, jedini gol na utakmici. Mladi je napadač na početku utakmice imao zicer, ali mu je lopta zapela u lokvi vode. Poučen tim iskustvom, u 63. je odapeo s 20 metara, a lopta je odsjela u mreži Vidakovića. 

- Uvjeti su bili nemogući, a meni je odgovarala Hajdukova igra visokim loptama. Imali smo čak i konkretnijih prilika nego Hajduk, no na koncu je presudilo majstorstvo Ante Vukušića. U uzvratu se imamo čemu nadati, imamo aktivan rezultat i pokušat ćemo izboriti plasman u polufinale - rekao je igrač Zagreba Mateo Pavlović.

Hajduk u Zagreb putuje s prednošću, a moglo je to biti i izraženije da je Ahmad Sharbini bio precizniji pred kraj utakmice. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana u Kranjčevićevoj ulici, a Subašić je siguran u prolaz.

- Odigrali smo dobro i agresivno bez obzira na nemoguće uvjete i pobijedili "na mišiće". Idemo u Zagreb po prolaz u polufinale Kupa, Kup nam je važan. 

Četvrtfinale Kupa (1. utakmica): 

Hajduk - Zagreb 1-0 (Vukušić 63)

Sastavi:

Hajduk: Subašić, Barišić, Inoha, Andrić, Lima, Tomasov Radošević, Sarić, Gabrić, An. Sharbini, Vukušić;

Zagreb: Vidaković, Pelaić, Pavlović, Lapić, Štiglec, Maleš, Abdurahimi, Oršulić, Šovšić, Mitrović, Medić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...