To je to što me zanima!

Hajduk je zabio tri gola na Maksimiru nakon 33 godine, a Čuić srušio Baku Sliškovića...

Sjajni Mario Čuić je golovima protiv Dinama postao prvi igrač Hajduka nakon 8. prosinca 1984. koji je zabio dva gola na Maksimiru. Posljednji koji je to napravio je neponovljivi Blaž Slišković...
Vidi originalni članak

Razni majstori igrali su za Hajduk na Maksimiru protiv Dinama u HNL-u, ali nitko nikada nije uspio zabiti dva gola. Sve do nedjelje navečer. 

Maestralni Mario Čuić je za Hajduk debitirao 11. lipnja protiv Istre. Bio je nepoznanica, dečko od 19 godina kojem je Tudor odlučio dati šansu u prvoj momčadi. Samo mjesec dana poslije, ovaj mladić iz Tomislavgrada postao je splitski junak. Bili su u sjajnom preokretu pobijedili Dinamo 3-1, a Čuić je utrpao dva komada. 

ANKETA: TREBA LI OTIĆI? San o Ligi prvaka ipak je gotov: Hoće li Brbić ispuniti obećanje?

Osim toga, srušio je i jedan stari rekord. Postao je prvi igrač Hajduka nakon 8. prosinca 1984. koji je zabio dva gola na Maksimiru. Posljednji koji je to napravio je neponovljivi Blaž Slišković, a sada je istu stvar ponovio sjajni Čuić.

Pomogao je i Hajduku da sruši golgetersko prokletstvo. Prije 65 godina Splićani su pobijedili 'modre' 6-0 na Maksimiru, što je najveća pobjeda u derbijima, u HNL-u su nekoliko puta zabijali po dva gola, ali baš nikada tri. Posljednji put se to dogodilo 1. ožujka 1987. godine kada je završilo 3-3. Tada su za Hajduk zabijali Deverić, Vulić i Asanović. A posljednji put kad su 'modri' izgubili u Maksimiru i primili tri gola od Hajduka je bilo 1961.

POGLEDAJTE VIDEO Dinamovci vrijeđali Brbića, on im sretan slao poljupce iz lože...

Hajduku se Čuić pridružio još kao 14-godišnjak 2015. i prošao nekoliko uzrasnih kategorija, a od ove zime bio je u drugoj momčadi pod vodstvom Marija Despotovića. U Drugoj HNL je u tri utakmice zabio dva gola, Croatiji iz Zmijavaca i Kustošiji.

Najstariji je od petero djece u nogometnoj obitelji. Otac Tomislav bio je nogometni sudac, brat Filip također je u Hajdukovu omladinskom pogonu, a druga dvojica braće igraju u Tomislavgradu. Mario je već potpisao profesionalni ugovor koji vrijedi do ljeta 2024.

TKO JE MARIO ČUIĆ? Hercegovac je srušio Dinamo: Tata je sudac, i brat u Hajduku

Na Poljudu je rođen novi dijamant. Prije sedam godina Mario Pašalić je na Poljudu zabio dva gola Dinamu, a poslije se i prodao u Chelsea. Čuić je igrač u razvoju i pitanje je kako će teći njegova karijera. Ali ako se po jutru dan poznaje, Splićani će dobiti novu zvijezdu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Xdujam 13.07.2020.

    Tko vam je dao za pravo da kažete da je Hajduk zabio 3 gola? Zar još uvijek ne znate što je to autogol????

  • 13.07.2020.

    Zlaosno je da nikad nismo otkad je hnl-a dali tri gola dinamu u zg.to je valjda napadacki, hajducki.zivija brba i peto misto.

  • 13.07.2020.

    Blaž Slišković je jedan,jedini,neponovljivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare