To je to što me zanima!

Hajduk: Na derbiju u Zagrebu nismo dobili poziv za večeru

Glasnogovornik Hajduka odgovorio je na napise u pojedinim medijima o zajedničkoj večeri predstavnika Dinama i Hajduka. Uz to 'bili' su u priopćenju odgovorili Zdravku
Vidi originalni članak

Iz Hajduka su reagirali na napise u dijelu tiska prema kojima nisu uzvratili poziv na zajednički ručak predstavnicima Dinama.

- Na prošlom derbiju u Zagrebu nismo dobili poziv na zajednički ručak i stoga nas čudi što se sada nas proziva - kazao je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić. Uz to Hajduk je objavio i priopćenje u kojem se odgovara Dinamovom Izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Žao nam je što u tjednu najvećeg derbija hrvatskog sporta, kad bismo s radošću i nestrpljenjem trebali očekivati dvoboj naše najbolje dvije momčadi, nekorektnim i ničim izazvanim izjavama izvršni predsjednik Dinama proziva navijače koji će u nedjelju velikom većinom ispuniti poljudski stadion.

Izjavom kako je “Naš Hajduk”, između ostalog “fantomska udruga”, usred sjednice Skupštine jednog sasvim drugog kluba, izravno se grubo vrijeđa i Hajduk kao 102-godišnjak, klub i institucija, te svi njegovi članovi bez čije bi se nazočnosti na svim stadionima zajedničke nam MAXtv Prve lige prosjek gledatelja brojao u “nekoliko stotina”, a nogomet koji se igra zbog publike imao puno manje smisla.

“Naš Hajduk” čine navijači i članovi Hajduka, kluba s uvjerljivo najvećim brojem gledatelja na stadionima i sezonskih pretplatnika u Hrvatskoj, kojima je od strane većinskog vlasnika, Grada Splita, dana mogućnost da transparentno, demokratskim glasovanjem izaberu članove Nadzornog odbora kluba. Izbori su i provedeni, prema vrlo jasnim kriterijima i bez ikakvih privilegija, izabrani su časni pojedinci, ugledni građani Republike Hrvatske, koji su vrlo uspješni u svojim poslovima a interes u Hajduku im je samo ljubav. Isti taj Nadzorni odbor je transparentno, putem javnog natječaja birao i predsjednika Uprave.

“Naš Hajduk” je preusmjerio Hajduk u jednom novom pravcu za kojeg svi zajedno duboko vjerujemo kako je put ozdravljenja, a našu povezanost s navijačima, zbog kojih i za koje i postoji naš klub, smatramo najvećim blagom. Ponosni smo na činjenicu da imamo najgledaniju momčad u MAXtv Prvoj ligi, da je poljudski prosjek navijača po posjećenosti uvjerljivo najveći u domaćem nam natjecanju.

Smatramo stoga riječi Dinamova izvršnog predsjednika grubom povredom poslovne korektnosti, sportskog fair-playa i omalovažavanje cijelog ovog Hajdukova projekta u kojem su jedinstveni klub i navijači. Takvim porukama nedvojbeno se nanosi i velika šteta svim naporima u snižavanju tenzija između nogometnog juga i sjevera zajedničke nam domovine.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • šokre1981 21.02.2013.

    zato bi vi trebali pozvati njih na večeru da pokažete Mamiću da nije sve u njegovim milionima i da u vama ima više ljudskosti nego kod njega!!;)

  • dinamovac67 21.02.2013.

    kakva debilna prepucavanja nevjerovatno...hajdukovci se hvale sa publikom umjesto da se zapitaju sta to radi njihova uprava da u 8 godina nisu napravili niti jedan korak unaprijed....svake godine ista prica...pa sta se ne zapitate sta to vasi predsjednici rade da vec 8 godina nisu napravili nista da bi hajduk bio ono sta je bio prije...hajduk je osvojio naslov i od tada bas nista...dinamo od lige za ostanak je dosao do lige prvaka...mozete rec mamic kupio bla bla bla...dinamo se rezultatski vidi di je a vidi se di je hajduk...tjesite se sa posjetom na stadionu i ostalim glupostima umjesto da se zapitaju sta to hajdukove uprave rade da su svake godine losiji!! dinamo nije klub bez navijaca,dinamo je klub sa najvise navijaca al dinamovog navijaca smetaju prodaje igraca,lazna obecanja,bogacenje obitelji mamic kroz dinamo itd pa ne dolaze gledat jadnu ligu sa nedoraslim suparnicima...vi punite stadion umjesto da se zapitate sta vase nesposobne uprave rade da vam ja hajduk jadan...vi samo gledajte to i tjesite se sa navijacima jer "punite" poljud da mozete rec mi imamo navijace....vi imate samo vama sveto ime hajduk i bas nista drugo....sretno vam bilo u derbiju...napunite stadion i hvalite se koliko vas ima dok vam hajduk tone sve dublje i dublje......SAMO JEDNU ZELJU IMAM...OPET ONAJ STARI DERBI!!

  • Blade50 20.02.2013.

    Pusti veceru, dobit cete pun stadion na kojem igrate jednom godišnje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare