To je to što me zanima!

Hajduk nije na nivou i nema novaca kao Real da to popravi

Uoči sraza sa Zadrom, trener 'bilih' Krasimir Balakov više nego na utakmicu HNL-a osvrnuo se na poraz Hajduka u kupu, nerealna očekivanja u sezoni i svoju ostavku
Vidi originalni članak

Premda je bila najavljena tiskovna konferencija o sutrašnjem ogledu sa Zadrom, najmanje je bilo riječi o Zadru. Krasimir Balakov je najavio kako će u ponedjeljak napraviti širu analizu i više govoriti o budućnosti, no ipak je podijelio neka razmišljanja s novinarima.

U Splitu vlada veliko razočaranje rezultatima i igrom Hajduka, s čim se složio i Balakov.

- Ja sam najviše razočaran od svih, ali morate znati da mi nikad nismo razbijeni na terenu i da nismo izgubili lice kao što se Hajduku to u prošlosti znalo događati. Atmosfera nije perfektna, svi smo ljuti i nezadovoljni, ali na dobrom smo putu - kaže Balakov i dodaje:

- Znate i sami što je bilo ovdje zadnjih godina. Ja sam došao raditi kako znam i kako sam naučio u Njemačkoj. Možda nekome to zvučati banalno, ali ništa ne ide preko noći. Svi radimo greške pa i ja, spreman sam podnijeti kritiku, ali morate znati da ja imam strategiju i filozofiju i spreman sam napraviti rezultat - uvjeren je da može krenuti samo na bolje trener 'bilih'.

U svojoj budućnosti u Hajduku Balakov je bio vrlo jasan.

- Mnogi špekuliraju hoću li dati ostavku ili ne i odmah ću vam reći, neću! Borac sam, uvijek sam to bio u životu i uvjeren sam u sebe da se situacija može okrenuti u našu korist - ne sumnja u to bugarski stručnjak.

Balakov je uvjeren da Hajduk može zadržati drugu poziciju na ljestvici i profilirati momčad s kojom će napraviti rezultat.

- Imam podršku uprave, navijača, igrača, pa i novinara. Imam snage izvesti Hajduk na pravi put. Svjestan sam da ako ne bude rezultata na proljeće da ću morati otići, ali vjerojatno ste i vi svjesni kakva je ovdje situacija. Ovdje je sve vrlo emotivno, kada je vrela krv, sve je pozitivno, a kad je loš rezultat sve ide dole. Morate biti svjesni da Hajduk nema novaca da baci 20 milijuna kao Mourinho i kupi što mu treba. Mi moramo ići drugim putem. Mogu ja otići sutra, ali i da dođe netko drugi bit će isto kao i prije. Ja ne znam jeste li vi svi umorni od takvih stvari i promjena, ali ja bi na vašem mjestu bio.

Balakov je zadovoljan podrškom koju ima, tvrdi da mu nitko od navijača nije spočitao loše stanje.

- Nisam doživio na ulici situaciju da mi netko prigovara ili nešto drugo. Svi su ljudi pozitivni, daju mi podršku i to mi daje dodatnu snagu da izdržim. Ova momčad nije na nivou renomea kluba i treba joj vremena da to postane. Da smo prošli u kupu to bi bila iluzija da je nešto dobro, to ne bi bila realnost. U ponedjeljak ću vam reći puno toga, ne samo vezano uz nogomet, nego i šire - obećao je trener Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • biberrr 04.12.2011.

    Nije lako Balakovu,on vodi igrače koje je zatekao u klubu,a činjenica je da Hajduk nema igrački kadar na nivou slavnog imena kluba. Trebalo bi treneru dati da izabere pojačanja u zimskom prijelaznom roku,te tada i da snosi punu odgovornost za igru i rezultate na proljeće. Bio sam protiv smjene Špace koji je napravio odlične rezultate sa limitiranim igračima i sada sam protiv smjene Balakova,dajte mu nek izabere par pojačanja i pustite ga još par mjeseci da se vidi da li će Hajduk napredovati. Najlalše je mijenjati trenere,ali od toga u Hajduku nema kruha. Potrebno je mijenjati igrače!

  • vuksan 03.12.2011.

    pustite covika neka radi, zna svoj posa

  • Furioso244 03.12.2011.

    Netko je ovdje spomenuo United i Fergusona.. Ajd vi vidite kad je Ferguson došao u United i kad je nakon toga United osvojio naslov.. Trebalo je 5-6 godina.. Al nažalost kod nas nemaš ni 3 mjeseca, nego te odmah smjene... Ne kažem da mu treba dat 5 ili 6 godina ali dajte mu dvije sezone ili sezonu i pol pa da vidimo.. Onda odlučujte o smjeni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare