Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hajduk nije na nivou i nema novaca kao Real da to popravi

Hajduk nije na nivou i nema novaca kao Real da to popravi
1

Uoči sraza sa Zadrom, trener 'bilih' Krasimir Balakov više nego na utakmicu HNL-a osvrnuo se na poraz Hajduka u kupu, nerealna očekivanja u sezoni i svoju ostavku

VIDEO

Premda je bila najavljena tiskovna konferencija o sutrašnjem ogledu sa Zadrom, najmanje je bilo riječi o Zadru. Krasimir Balakov je najavio kako će u ponedjeljak napraviti širu analizu i više govoriti o budućnosti, no ipak je podijelio neka razmišljanja s novinarima.

U Splitu vlada veliko razočaranje rezultatima i igrom Hajduka, s čim se složio i Balakov.

- Ja sam najviše razočaran od svih, ali morate znati da mi nikad nismo razbijeni na terenu i da nismo izgubili lice kao što se Hajduku to u prošlosti znalo događati. Atmosfera nije perfektna, svi smo ljuti i nezadovoljni, ali na dobrom smo putu - kaže Balakov i dodaje:

- Znate i sami što je bilo ovdje zadnjih godina. Ja sam došao raditi kako znam i kako sam naučio u Njemačkoj. Možda nekome to zvučati banalno, ali ništa ne ide preko noći. Svi radimo greške pa i ja, spreman sam podnijeti kritiku, ali morate znati da ja imam strategiju i filozofiju i spreman sam napraviti rezultat - uvjeren je da može krenuti samo na bolje trener 'bilih'.

U svojoj budućnosti u Hajduku Balakov je bio vrlo jasan.

- Mnogi špekuliraju hoću li dati ostavku ili ne i odmah ću vam reći, neću! Borac sam, uvijek sam to bio u životu i uvjeren sam u sebe da se situacija može okrenuti u našu korist - ne sumnja u to bugarski stručnjak.

Balakov je uvjeren da Hajduk može zadržati drugu poziciju na ljestvici i profilirati momčad s kojom će napraviti rezultat.

- Imam podršku uprave, navijača, igrača, pa i novinara. Imam snage izvesti Hajduk na pravi put. Svjestan sam da ako ne bude rezultata na proljeće da ću morati otići, ali vjerojatno ste i vi svjesni kakva je ovdje situacija. Ovdje je sve vrlo emotivno, kada je vrela krv, sve je pozitivno, a kad je loš rezultat sve ide dole. Morate biti svjesni da Hajduk nema novaca da baci 20 milijuna kao Mourinho i kupi što mu treba. Mi moramo ići drugim putem. Mogu ja otići sutra, ali i da dođe netko drugi bit će isto kao i prije. Ja ne znam jeste li vi svi umorni od takvih stvari i promjena, ali ja bi na vašem mjestu bio.

Balakov je zadovoljan podrškom koju ima, tvrdi da mu nitko od navijača nije spočitao loše stanje.

- Nisam doživio na ulici situaciju da mi netko prigovara ili nešto drugo. Svi su ljudi pozitivni, daju mi podršku i to mi daje dodatnu snagu da izdržim. Ova momčad nije na nivou renomea kluba i treba joj vremena da to postane. Da smo prošli u kupu to bi bila iluzija da je nešto dobro, to ne bi bila realnost. U ponedjeljak ću vam reći puno toga, ne samo vezano uz nogomet, nego i šire - obećao je trener Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...