To je to što me zanima!

I to se dogodilo: Hajduk je prvi put pobijedio Goricu u gostima!

Hajduk je iz sedmog pokušaja uspio prvi put srušiti Goricu (3-1) u gostima! Briljantan je bio Marko Livaja koji je zabio, asistirao i pogodio dvije stative. Zabijali su još Mlakar i Vuković, a strijelac jedinog domaćeg gola bio je Lovrić
Vidi originalni članak

U prethodnih šest susreta Hajduk nikada nije slavio u Velikoj Gorici. S takvim utegom je stigao Jens Gustafsson na svoje prvo gostovanje u Turopolju, no uspio je prekinuti prokletstvo i donijeti Splićanima prvu pobjedu iz sedmog pokušaja. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je u 4. kolu HNL-a pobijedio Goricu 3-1. Splićani su došli u vodstvo golom Mlakara u 31. minuti, a Vuković je u sudačkom dodatku na kraju prvog poluvremena povećao na 2-0. Gorica smanjuje u 56. minuti golom Lovrića, no pitanje pobjednika riješio je Marko Livaja golom u 88. minuti. 

Hajduk je ušao napadački u susret. Preuzeo je konce igre od prve minute s namjerom da što prije dođe do vodstva. 

Pritisak gostiju urodio je plodom u 31. minuti kada Mlakar zabija za 1-0. Marko Livaja vodio je loptu do šesnaesterca Gorice i sjajno proigrao Slovenca za njegov treći gol u prvenstvu ove sezone. 

Hajduk povećava prednost na 2-0 u sudačkoj nadoknadi. Musa je pokušao izbaciti loptu, ali loše. Vuković je s dvadesetak metara opalio i zabio pod prečku. Vjerovali ili ne, bio mu je to prvi gol u karijeri s 29 godina!

U drugom poluvremenu Gorica kreće s više pritiska. Lovrić je izveo slobodan udarac s dvadeset metara, ali visoko iznad Hajdukovog gola u 52. minuti. 

Međutim, Gorica ipak uspijeva smanjiti na 2-1 u 56. minuti nakon što je Biuk izgubio loptu na 30 m od Hajdukovog gola, a Dieye ju je dobacio Lovriću koji puca u bliži kut i pogađa.  

Livaja je bio fantastičan. Asistirao je za gol, pogodio dvije stative, a onda u 88. minuti i zabio. Kombinirao je s Mlakarom na desnoj strani goričke obrane, ušao u peterac i mirno pogodio za 3-1. 

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudi Mario Zebec iz  Varaždina pred 1.576 gledatelja.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Hajduk ima sedam bodova i nalazi se na sedmom mjestu na ljestvici, dok je Gorica peta sa šest bodova. U ranije odigranom susretu Slaven Belupo i Šibenik su odigrali 1-1.

Idi na 24sata

Komentari 413

  • superman86 08.08.2021.

    normalno da ce pobjedit , kakva gorica , ono procitas na papiru Hajduk Gorica , gorica ? Igraci bi ih trebali pregazit ko plitak potok , cim procitaju takvo ime , gorica jbt ... isto ko i lokomotiva , di moze naziv Lokomotiva i gorica uopce stajati uz Hajduk ? Nema smisla. Hajduk je život sve ostalo je samo statistika , brojevi...

  • antitovar 2 08.08.2021.

    Zamisli uspjeha,levatina zabil gol nakon 6584 min. Strasan igrac,evo trazi ga Bayern i Barcelona...😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • DENIS.NAD 08.08.2021.

    Ja sam napisao još prije par mjeseci da je Livaja najbolji igrač lige.... blizu mu je samo Luka Ivanusec

Komentiraj...
Vidi sve komentare