To je to što me zanima!

Adidas prepoznao priliku: Žele ubuduće Hajduku raditi dres...

Dok se drugi brinu o transferima igrača, Hajduk se uz to brine i o promjeni tehničkog sponzora. Naime, do kraja kolovoza trebali bismo znati kreću li "bili" u suradnju s njemačkim gigantom i sponzorom najvećeg rivala...
Vidi originalni članak

Hajduk bi od sljedeće sezone mogao promijeniti tehničkog sponzora i prikloniti se brojnoj obitelji sportskih klubova i reprezentacija koje oprema prestižna njemačka marka Adidas. Hajduk je već pet godina u suradnji s talijanskim Macronom, a ta se suradnja pokazala više nego uspješnom, no u igru se odlučio uključiti i njemački Adidas koji planira širenje na hrvatsko tržište.

Ukoliko se to dogodi, nakon što su prije pokrenuli i suradnju s Dinamom, logično je za očekivati kako će sljedeća meta Adidasu biti i hrvatska nogometna reprezentacija, koja je, nakon prošlogodišnjeg osvajanja svjetskog srebra, zasigurno sjajna opcija suradnja za Nijemce. 

SKUPLJAJU SE POTPISI Hajduk pred novim potresom: Ide referendum za smjenu NO?

Hajduk je već bio u pregovorima s Adidasom, no presudila je želja splitskog kluba da svake dvije sezone na tržište izbacuje personalizirani dres posebno izrađen isključivo za njih. Tako smo u prošlosti imali prilike na nogometaškima Hajduka gledati maskirni sivi dres, crni s imenima navijača (koji su podržali projekt otkupa dionica), a od ove sezone je promoviran i dres boje lavande, po uzoru na jedan od prvih dresova u povijesti kluba.

'JAKIROVIĆ JE ODLIČAN' Bjelica: Lovrić, Miya, Zwolinski i Ndiaye su za HNL vrh vrhova

Macron je manja tvrtka i kao takva može Hajduku pružiti te mogućnosti, no Adidasova veličina nudi širu paletu proizvoda i širenje na različita tržišta.

Pregovori bi trebali biti zaključeni tijekom kolovoza, a bez obzira kako završili, ugovor s Macronom veže Hajduk za njih do kraja sezone, a eventualna promjena će se dogoditi tek u sezoni 2020./2021.

Podsjetimo, Hajduk je prvi ugovor s Macronom potpisao 2013. godine, a vrijednost mu je bila 3 milijuna kuna. Kako su tada naveli iz Hajduka, izabrali su talijansku tvrtku upravo iz razloga da bi uvijek mogli sami birati i dizajnirati svoj dres i kako bi mogli kontrolirati njegovu prodaju koja je tada bila dogovorena na tržište bivše države, potvrdio je tada Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mestar 02.08.2019.

    Sto ce bit s tom pomidorom i smijesnim crvenim logom s kojm su unistili Hajdukov dres?

  • 01.08.2019.

    Ode Dinamo u Nike iduce sezone ocito

  • kajzanavek 01.08.2019.

    Volio bi vidjet repku da nosi adidas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare