To je to što me zanima!

Hajduk po dosuđenim penalima u vrhu najboljih europskih liga

Više penala dosuđeno je samo Leuvenu (12), Westerlou (11), Benfici, Club Bruggeu, Genku, Realu i Royal Antwerpu (10), inače bivšem klubu Hajdukova trenera Ivana Leke
Vidi originalni članak

Da nije suđen penal, teško bi nam zabili.

Riječi su to Zorana Zekića nakon poraza Slaven Belupa od Hajduka u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Livaja zabio penal za finale Kupa

Podsjetimo, veznjaka Koprivničana, Nikolu Jambora, lopta je u padu pogodila u ruku. Sudac Patrik Kolarić prvotno se nije oglasio, no nakon asistencije VAR sobe ipak se odlučio na najstrožu kaznu.

Marko Livaja zabio je s bijele točke i odveo Hajduk do važne pobjede...

Devet penala u HNL-u

A dosuđivanje penala za Hajduk nije ništa novo. Splićani debelo prednjače u toj statističkoj rubrici i ove sezone. 

Hajduku je dosuđeno devet penala, čak tri više nego prvim pratiteljima Rijeci, Dinamu i Varaždinu. Ipak, Livaja nije siguran kao prošle sezone. Promašio ih je već tri, za razliku od prošle, kada je tresao mrežu svih 12 puta.

Kada govorimo o dosuđenim penalima, Hajduk je u toj statističkoj rubrici pri vrhu i u Europi, odnosno u deset najboljih europskih liga prema Uefinom koeficijentu (+HNL). 

Više penala dosuđeno je samo Leuvenu (12), Westerlou (11), Benfici, Club Bruggeu, Genku, Realu i Royal Antwerpu (10), inače bivšem klubu Hajdukova trenera Ivana Leke.

'Bili' su na diobi osmog mjesta s Aberdeenom, Ajacciom, Heartsom, Rangersima, Betisom i Standard Liegeom.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 14.04.2023.

    Hajduk je jedini klub koji je zelio smijenit kompletnu sudacku organizaciju na celu s revolverasom Maricem….svima ostalima,ta ista organizacija je bila savrsena,sve je radila po propisima,a sad su odjednom svi protiv te iste organizacije….sad nista nevaljaju…zanimljivo….

  • 14.04.2023.

    Da nam svaki dan sude po jedan penal, trebalo bi dosta godina da se izjednacimo sa dinamovim poklonjenim penalima sve prijasnje godine! Tako da jazavci ostanite iskompleksirani i dalje 😂

  • 14.04.2023.

    Uf,ja mislio da smo najjaci kad ono ima i jacih…

Komentiraj...
Vidi sve komentare