To je to što me zanima!

Hajduk teniskim rezultatom do pobjede: U kolovozu zabili 16

Hajduk je na Poljudu nadigrao Zadar sa 6-0. S gol-razlikom 16-2 u posljednja četiri nastupa putuje u Ukrajinu pun samopouzdanja uoči europskog izazova u srijedu...
Vidi originalni članak

Artem Milevski i Dejan Mezga debitirali su za Hajduk, a prvi od njih dvojice uspio je doći i do asistencije nakon samo 15 minuta u bijelom dresu. Milevski je s centra iz prve proigrao Antona Maglicu, koji je zaobišao Matkovića i pogodio za konačnih 6-0 u 72. minuti. 

Maglica je prije toga pogodio u 25. minuti, a promašio je još jednom prazan gol, baš kao i protiv Lokomotive prošlog tjedna, nakon što ga je Milevski drugi put na utakmici savršeno poslužio. 

Dvojbeni početak

Splićani su poslije susreta objavili da je na Poljudu bilo desetak tisuća gledatelja, a svi su oni vidjeli zanimljiv početak utakmice. Jean Kouassi probio je lijevu stranu u 11. minuti i pao između dvojice Zadrana, a sudac Željko Frković odmah pokazao na bijelu točku, iako nije bilo previše kontakta Kouassija i gostiju.

Mijo Caktaš nije mario za to, u 12. minuti "Panenkom" iz penala donosi prednost bijelima uoči još jednog dvojbenog trenutka. 

U odličnoj akciji Kouassi je u sredini malo zakasnio na povratnu loptu s desne strane, no Antonio Milić stigao je do lopte i s lijeve strane još jednom vratio u sredinu, gdje Tino Sven Sušić petom pogađa stativu. U utrci do odbijene lopte bili su Matković i Maglica, splitski napadač je uklizao prema zadarskom golmanu, sudac prosudio da je prvo igrao loptom i pokazao na centar u 25. minuti.

Kouassi na četiri gola u posljednje dvije utakmice

I poslije početnih 2-0, Zadrani su se potpuno raspali, postali nervozni, pa su suci prije jednog kornera morali razdvajati Matkovića i Kouassija u bliskom susretu. 

Čim je korner izveden, baš je Kouassi nekako ostao potpuno sam na metar i pol od gola i samo gurnuo loptu u mrežu za 3-0 u 32. minuti i novi salto ispred Torcide. 

Zadar je bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali što im to vrijedi kad je u prvom ozbiljnom napadu domaćih Sušić s centra asistirao Kouassiju koji situaciju jedan na jedan s desne strane šesnaesterca zaključuje lijevom nogom. Hajdukovom broju 77 to je već peti pogodak u prvenstvu, četvrti u posljednje dvije utakmice. 

Gotal promašio stopostotnu priliku pa se iskupio

U 55. minuti Sandro Gotal glumio je Maglicu. Ostao je sam nakon što je Kouassi preskakanjem lopte prevario cijelu zadarsku obranu, ali i nakon što je zaobišao golmana i imao prazan gol ispred sebe, pucao je - preko gola. 

Samo 20-ak sekundi poslije iskupio se za taj promašaj. Caktaš je odlično izbacio Avdiju Vršajevića na desno krilo, ovaj odmah vratio u sredinu, gdje je Gotal ostao miran i zabio četvrti put u sezoni, za 5-0 u 55. minuti. 

Nakon ulaska Milevskog, Mezge i Vlašića, Hajduk je nastavio s napadima, ali zbog nepreciznosti u završnici zabio još "samo" jedan gol, onaj već opisan u prvom paragrafu. Maglici je to bio treći gol u prvenstvu, a toliko ima i Caktaš. 

Hajduk u srijedu gostuje u Kijevu kod Dnjipra u posljednjem pretkolu Europske lige, a tamo odlazi kao trećeplasirani klub Prve HNL, s deset bodova, pet manje od Dinama i Rijeke. 

Zadar je s četiri boda i dalje u donjoj polovici ljestvice. Iza su samo Istra, Lokomotiva i Osijek.

  • Hajduk - Zadar 6-0 (Caktaš 12., Maglica 25. i 72., Kouassi 32. i 51., Gotal 55.) 
Idi na 24sata

Komentari 639

  • jure23 17.08.2014.

    pozivam hns, Dorh,pravosuđe da isuše tu splitsku močvaru zbog duga od 127 000 000 kn

  • theHerd 17.08.2014.

    Ja sam oduševljen kako je ajduk razmontirao velikoga Zadra. Pa Zadar je odmah do jednog Tottenhama po klasi. Ja mislim da vas mamic nije pokrao, sada bise bili glavni kandidat do Reala za naslov LP

  • evertonac 17.08.2014.

    aha,ovi dinamovci ljubomorni što smo napravili ekipu za 0 kuna,a oni troše milijune a opet se sramote:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare