To je to što me zanima!

Hajduk s četiri komada do polufinala Kupa Hrvatske

Uvjerljivu 4-0 pobjedu Hajduku su golovima donijeli Cernat, Hrgović i Kalinić, koji je zabio dva gola. Splićani su 3-0 vodili već nakon 24 minute
Vidi originalni članak

Trebat će nam puno volje i hrabrosti za prolaz, rekao je Hajdukov trener u najavi utakmice protiv Intera u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. I jedno i drugo hajdukovci su imali u ovoj za njih iznimno važnoj utakmici i uspjeli su sačuvati prednost 2-1 iz prve utakmice igrane na Poljudu.
Sve je bilo gotovo za dvadeset minuta. Kalinić je pogodio iz penala u 15. minuti, Cernat je povisio na 2-0 pet minuta poslije i Hajduk je riješio sve dvojbe u Zaprešiću. Ubrzo je bilo i 3-0, a u završnici je Mirko Hrgović zaključio ponajbolju predstavu Hajduka ove sezone.
Florin Cernat bio je posebno raspoložen protiv Intera. Nakon što su "bili" oduzeli jednu loptu u opasnoj zoni u 14. minuti, Rumunj je uzeo loptu, sjurio se u protivnički šesnaesterac i golman Šarlija morao ga je rušiti. Sigurni realizator bio je Kalinić.
Rumunjski "fantazist" povisio je Hajdukovu prednost samo koju minutu poslije. Dodao je Hrgović, a iz prve efektno loptu u mrežu spremio Cernat. Furioznih devet minuta zatvorio je opet Nikola Kalinić. Asistent je ovoga put bio Goran Rubil, 19-godišnji napadač je sam izbio pred golmana i sigurno zabio.
Inter je nakon početkog debakla potpuno pao, Hajduk se zadovoljio visokim vodstvom i nastavak je izgledao prilično neatraktivno. Nekakve šanse još su imali Linić i mladi Duje Čop, a Interov stoper Starčaević je u 78. minuti za simuliranje faula u šesnaestercu Hajduka nagrađen drugim žutim kartonom. Da dojam po Inter bude još gori, pobrinuo se kapetan Mirko Hrgović. Silovitim udarcem pogodio je s ruba šesnaesterca u 86. minuti.

Kup Hrvatske, četvrtfinale:
Inter - Hajduk 0-4 (Kalinić 15-p, 24, Cernat 20, Hrgović 86)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare