To je to što me zanima!

Hajduk: Smanjuju ugovore igračima, ali sebi ipak neće

Marijan Buljat i Darijo Jertec možda su preplaćeni u Hajduku, ali sad će plaćati i za tuđe pogreške. Bivšim igračima Dinama plaće će biti smanjene
Vidi originalni članak

Nakon još jedne sezone bez trofeja, četvrte u nizu, u Hajduku su najavili radikalne rezove. No od svih mjera, jedina koja je ugledala svjetlo dana je najava revizije ugovora i reduciranja primanja za Marijana Buljata i Darija Jerteca, koji su tako označeni glavnim krivcima za još jednu promašenu sezonu. Iza odluke vjerojatno stoje isti oni ljudi koji su prošlog ljeta Buljata i Jerteca i doveli iz Dinama, za njih platili po 600 tisuća eura odštete i ponudili im plaće od 250, odnosno 200 tisuća eura. Ukupno, u pet sezona koliko su obojica trebala provesti u Hajduku, uključujući i odštetu Zagrepčanima, Buljat i Jertec bi Hajduka stajali vrtoglavih 3 milijuna eura. Činjenica je da je netko u Hajduku procijenio da su oni pojačanja, nakon što su u Dinamu obojicu otpisali, doveo ih na Poljud i svojim potpisom na višegodišnjim ugovorima obavezao klub na njihovo poštivanje.
U Hajduku su sami krivi zbog loše procjene i zato trebaju snositi i posljedice. Na ovakav način šalju i lošu poruku novim potencijalnim pojačanjima, koji ne mogu biti sigurni da će čelnici Hajduka poštovati sve što dogovore.
Postavlja se pitanje hoće li čelnici Hajduka reducirati i svoja primanja, jer objektivno, njihova je odgovornost i krivnja za još jednu sezonu bez trofeja, krive procjene pojačanja i rasipanje novca dioničara kud i kamo veća. A predsjednik Mate Peroš ima mjesečnu plaću od oko 60.000 kuna...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_34983 06.06.2009.

    smanjuju se ugovori svuda. ništa čudno. žao mi je jerteca, dobar je igrač, al nikako da malo počne gristi. fali mu agresivnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare