To je to što me zanima!

Hajduk u Macronu: Dresovi će biti rađeni ekskluzivno za nas

Ugovor s Macronom je višestruko povoljniji od onoga kojeg je Hajduk imao do sada. Talijanska tvrtka je ponudila pomoć u odnosima s Aston Villom, Napolijem, Lazijem
Vidi originalni članak

Hajduk je danas potpisao ugovor o tehničkom sponzorstvu s talijanskom tvrtkom Macron, koja će se brinuti o opremi Splićana u naredne četiri godine. Detalji ugovora koji stupa na snagu 1. srpnja ove godine nisu obznanjeni, no njegova vrijednost kreće se oko tri milijuna kuna na godišnjoj razini.

- Pregovarali smo s devet renomiranih tvrtki, a na kraju smo izabrali Macron. Ne samo zbog financijskih uvjeta, nego i zato jer tvrtka ima sjedište u Italiji, zemlji koja prednjači u dizajnu i nadamo se da će i naši dresovi biti ljepši od ostalih - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić i dodao:

- Ovaj ugovor je višestruko povoljniji od onoga kojeg smo imali do sada. Hajduk je dobio mogućnost ekskluzivne distribucije proizvoda sa svojim znakom na području bivše Jugoslavije, dok će Macron uz naknadu moći prodavati dresove Hajduka diljem Europe, u svojoj distribucijskoj mreži, od čega očekujemo značajnu financijsku korist. Također, dobili smo mogućnost da u suradnji s Macronom dizajniramo naše dresove, koji neće biti dio neke druge kolekcije, nego će biti izrađen ekskluzivno za Hajduk.

Izvršni direktor Macrona Gianluca Pavanello istaknuo je zadovoljstvo što je njegova tvrtka uspjela potpisati ugovor s Hajdukom u oštroj konkurenciji, te naglasio kako je ime Hajduka vrlo prepoznatljivo u nogometnoj Europi.

- Želimo postati više od tehničkog sponzora, želimo postati partner kluba s kojim ćemo razvijati cijelu paletu proizvoda za navijače, ne samo dresove, koji će biti nanovo dizajnirani za svaku sezonu. Možda nismo globalno prepoznatljiva tvrtka poput Nikea ili Adidasa, no naši proizvodi su jako dobri. Pokazuju to povratne informacije koje dobivamo od navijača Napolija, Lazija, Aston Ville... Hajduku možemo pomoći u uspostavljanju prijateljskih odnosa s tim klubovima, pa i prijateljskih susreta - kazao je Pavanello.

Hajduk će od 1. srpnja dobiti novi dres, a od tog dana počinje i borba sa 'crnim tržištem', koje je po slobodnim procjenama odnosilo Hajduku gotovo polovinu prihoda od prodaje dresova, majica, suvenira...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • baranjac1950 25.04.2013.

    E sad jos samo da osvoje kup i ako ima Boga i malo srece dogodine ligu

  • Jim Morrison 23.04.2013.

    Iako ne znam koja je firma u pitanju :)u svakom slučaju drago mi je za hajduk jer oni iako nemaju para i nekih super zvučnih imea su u vrhu lige šta bi tek bilo da imaju budget 2% od dinamovog :)

  • kmarus 23.04.2013.

    Zanima me samo kako će izgledati rezervna garnitura , tj. ona osnovna koja u sebi nosi matične boje Hajduka (plava i crvena) . Uvjek sam kupovao tu varijantu jer su to prave boje a ne Bila , iako je i Bila u srcu ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare