To je to što me zanima!

Hajdukov Libanonac: Izgledalo je kao film katastrofe! Odmah sam počeo zvati svoje u Bejrutu

Svi moji su dobro, nitko nije ozlijeđen i nadam se da će tako i ostati. Bejrut je prelijep, a mi Libanonci jak narod, otporan. Naučili smo se nositi s velikim problemima u povijesti. Obnovit ćemo grad, kaže nam Jradi
Vidi originalni članak

Libanon je u žalosti, broji mrtve. Izvanredno stanje trajat će najmanje dva tjedna. Poginulo je 135 ljudi u strašnoj eksploziji u Bejrutu, a još 4.000 ih je ozlijeđeno. Hajdukov Libanonac Bassel Jradi (27) je u šoku.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladenka u Bejrutu i stravična eksplozija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon treninga upalio sam mobitel i vidio milijun poruka i video snimki iz Bejruta. Nisam mogao vjerovati u ono što gledam svojim očima, izgledalo je kao film... Odmah sam nazvao sve moje rođake i prijatelje koji tamo žive, a to znači većinu moje obitelji. Hvala Bogu svi su dobro, nitko nije ozlijeđen i nadam se da će tako i ostati - priča nam Jradi.

Razlog užasu nije mu poznat.

- Ne znam koji je razlog ove strašne eksplozije koje je porušila cijeli jedna dio grada, čitam i čujem svakakve informacije, ali ne znam precizno o čemu je riječ, a ne znaju ni moji rođaci i zbog toga niti ne mogu reći nešto više o tome.

POGLEDAJTE VIDEO: Eksplozija koja je potresla biser Mediterana

Ogromna je rana na srcu grada koji je jedan od bisera Mediterana...

- Bejrut je prelijep grad, svakome koga upoznam kažem da ga mora otići vidjeti, ali na žalost svakih šest mjeseci ili godinu dana u njemu se dogodi neki problem, najčešće iz ničega, kao ovaj put. U cijelom Libanonu je recesija i gospodarski problemi, naravno, i problemi s koronom kao i u cijelom svijetu, i onda ih zadesi još ovako nešto, iz ničega, potpuno neočekivano...

Jradi i njegov narod navikli su na užasne udarca.

- Ali Libanonci su jak narod, otporan, naučili su se nositi s velikim problemima u povijesti, tako će uvjeren sam biti i ovaj put. Obnovit će grad i krenuti još jednom naprijed. Jedva čekam novo okupljanje reprezentacije da otputujem i vidim Bejrut, nadam se da će to biti uskoro, da korona neće poremetiti plan odigravanja utakmica - rekao nam je Bassel Jradi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 06.08.2020.

    Kao u filmovi, gledaš kako ide udarni val prema tebi a imaš 2sek da se skloniš

  • 06.08.2020.

    Drži se Bejrute🇭🇷✌️

  • lolitta 06.08.2020.

    satrali ste sa bejrutom i eksplozijom 🤦‍♀️

Komentiraj...
Vidi sve komentare