To je to što me zanima!

Hajdukovac bez ijedne minute ušao u finale Afričkog kupa

Veliki domaći junak u polufinalu bio je Sebastien Haller, napadač dortmundske Borussije, dok je Ismael Diallo opet ostao na klupi Obale Bjelokosti
Vidi originalni članak

U finalu Afričkog kupa igrat će Nigerija i domaćin turnira Obala Bjelokosti koja je u polufinalu, s minimalnih 1-0, svladala DR Kongo.

U nedjeljnom finalu (21 sat) Obala Bjelokosti će tražiti treći naslov prvaka Afrike, dosad je najbolja bila 1992. i 2015. godine. Uz to je ovogodišnji domaćin prvenstva dva puta igrao finale, 2006. i 2012. godine, kada je poražen.

NIGERIJA UŠLA U FINALE Kakva drama u Afričkom kupu nacija! Zabili gol, sudac poništio pa sudio penal za protivnika

Veliki domaći junak u polufinalu bio je Sebastien Haller, napadač dortmundske Borussije, koji je u 65. minuti postigao jedini pogodak na susretu. Iz voleja je Haller zahvatio loptu, a ona se od travnjaka odbila u lob kojeg vratar DR Konga nije mogao dohvatiti.

Hajdukovac gledao s klupe

Hajdukovac Ismael Diallo (27) ponovno je ostao na klupi Obale Bjelokosti. Na ovom turniru još nije skupio minutu, a njegov se izostanak osjeti među 'bilima', koji nemaju njegovu zamjenu na poziciji lijevog beka.

Obala Bjelokosti tako je došla do finala natjecanja na nevjerojatan način. Nakon pobjede od 2-0 nad Gvinejom Bisau u prvom kolu, domaćin Afričkog kupa je izgubio od Nigerije (0-1) i Ekvatorijalne Gvinije (0-4), zatim izbacio Senegal iz osmine finala. nakon izvođenja penala, a zatim nakon produžetaka bio bolji od Malija u četvrtfinalu

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Ri-Fiume‐Hr 08.02.2024.

    znači vrati se odmoran,jedino ga bude mučila vremenska zona.....i što mu Hajduk više nije prvi.....

  • kajzanavek 08.02.2024.

    Trebal im neko da popuni brojno stanje.

  • 08.02.2024.

    Šta ga briga,dva pretkola Konferencijske lige su mu tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare