To je to što me zanima!

Hajduk putuje na Maltu! Protiv Gzira Uniteda traži 2. pretkolo

Ždrijeb Europske lige spojio je Hajduk sa malteškom momčadi Gzira Unitedom koja je završila treća u tamošnjem prvenstvu. Splićani će prvu utakmicu 11. srpnja igrati u gostima, a uzvrat je tjedan dana kasnije
Vidi originalni članak

Hajduk ovogodišnje natjecanje u Europi otvara utakmicom protiv Gzira Uniteda! Prvu utakmicu Hajduk igra u gostima 11. srpnja, a uzvrat je u Splitu sedam dana kasnije.

Gzira je prošlu sezonu završila na trećem mjestu malteške Premier lige i Hajduk ne bi smio imati poteškoća s njima. Ostali su na osam bodova iza Vallette i Hiberniansa koji će se kroz pretkola boriti za ulazak u Ligu prvaka. Momčad Gzire vrijedi 2,55 milijuna eura, čak devet puta manje nego Hajduk!

Dvanaestu sezonu za redom Splićani su u kvalifikacijama za Europsku ligu, ali tek treći put u tih 12 godina počinje od prvog pretkola. Da, to znači i raniji početak priprema, ali i 240.000 eura od Uefe, dobro popunjen stadion i - zagrijavanje s puno golova.

Hajduk je u prvom pretkolu nekog eurokupa svih osam puta prošao, a u tih 16 utakmica zabio je 47 golova, što je gotovo tri po utakmici. Suparnici su bili moldavski Zimbru, luksemburški Grevenmacher i Dudelange, GI Gotu s Farskih Otoka, finska Haka, crnogorska Budućnost, malteška Birkirkara i estonska Sillamäe.

Ni ovaj put suparnici nisu bili ništa atraktivniji niti puno jači. 

Splićani su ždrijeb dočekali kao nositelji, a njihovi potencijalni protivnici su bili Flora iz Estonije, Torpedo Kutaisi iz Gruzije, pobjednik utakmice Sant Julià iz Andore i Europe iz Gibraltara, Titograd iz Crne Gore te Gżira United s Malte. Ždrijeb ih je spojio s Maltežanima.

U srijedu je ždrijeb drugog pretkola Europske lige i Lige prvaka, pa će potencijalne protivnike doznati i Dinamo i Osijek.

Dvaput su hrvatski klubovi ispali u prvom pretkolu, i to oba 2006. godine. Kada se Rijeka obrukala protiv ciparske Omonije (2-2, 1-2), a Varteks protiv Tirane (1-1, 0-2). U srijedu je ždrijeb 2. pretkola.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • Dolder 18.06.2019.

    Dabogda ispali,prvi put to kazem,uvjek sam navijao za svaki nas klub kad su igrali vani,ali sad vam od srca zelim da popusite,i da vam se ostatak Hrvatske smije!

  • 18.06.2019.

    Odmah izpadaju 100% !!!

  • dottie 18.06.2019.

    Valjda ce proci

Komentiraj...
Vidi sve komentare