To je to što me zanima!

Hajdukovo gostovanje izazvalo veliki interes: Njemački Bild će prenositi susret s Villarrealom

Bild je Villarreal predstavio kao osvajača Europske lige iz 2021. godine, a Hajduk kao momčad 'koja ima iskustva igranja u Konferencijskoj ligi' (!?)
Vidi originalni članak

Karte za uzvrat gotovo su razgrabljene, navijači u euforiji iščekuju prošlosezonskog polufinalista Lige prvaka na Poljudu, no još nije počela ni prva utakmica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajdukovci su puni nade i vjere u čudo u utorak navečer stigli u Valenciju, tijekom srijede ih očekuju presica i posljednji trening, a onda u četvrtak od 20.45 velika utakmica protiv Villarreala, prvi čin bitke play-offa Konferencijske lige. 

Jako dugo Splićani nisu igrali protiv jednog tako jakog protivnika, navijači su željni uspjeha u Europi i 'skalpiranja' nekog europskog diva, a osjećaju kako je napokon došao taj trenutak. Nestrpljenje je na vrhuncu, svi se nadaju nečemu velikome, a prošlo je 12 godina od posljednjeg nastupa Hajduka u grupnoj fazi europskog natjecanja.  

Osim u hrvatskim medijima, ovaj susret odjeknuo je i u europskim okvirima. Jedan od najvećih europskih medija, njemački Bild posebno se zainteresirao za dvoboj pa su svojim pretplatnicima osigurali prijenos na portalu. Ostali korisnici će utakmicu moći pratiti u tekstualnom prijenosu.  A ne sumnjamo kako će se i tamo pratiti Hajduk. Jako puno Hrvata živi u Njemačkoj, svima znana činjenica, a veliki broj navija i za Hajduk pa su se iz toga i rodila Društva prijatelja Hajduka u Berlinu, Hannoveru, Münchenu i Stuttgartu. 

Podsjetimo, prijenos utakmice kod nas dostupan je na HRT2 i Hajduk Digital TV-u. 

Villarreal su predstavili kao osvajača Europske lige iz 2021. godine, a Hajduk kao momčad koja ima iskustva igranja u Konferencijskoj ligi!? Što god to značilo... Splićani prošlogodišnju premijeru novog europskog natjecanja neće pamtiti po dobrome. Tada su u drugom pretkolu senzacionalno ispali od kazahstanskog Tobola. 

Hajduk je do sada pet puta ukrstio snage sa španjolskim predstavnicima, ali nikada nije prošao dalje. Dvaput su ispadali od Valencije (1971. i 1981.), jednom od Atletico Madrida (1976.), Mallorce (2001.), a posljednja utakmica protiv Španjolaca bila je ona protiv Deportiva iz 2008. godine kada je slavni klub slavio 2-0 na Poljudu nakon 'nule' u La Coruni i prošao u treće pretkolo Kupa Uefe.

Šesta sreća?

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 41

  • vanek 18.08.2022.

    Zar netko Bild shvaća ozbiljno?

  • Purger ⚽_911 17.08.2022.

    Nije Hajdukovo gostovanje, već tradicionalna povezanost Njemačke i Španjolske. Da je klub iz Bangladeša,Njemci bi to popratili. Tako da si ne morate dizati perje, nije radi vas

  • 17.08.2022.

    Poznata njemačka tv stanica bild??? Hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare