To je to što me zanima!

Halilović odbio Eduarda: Dudu ga pokušao dovesti u Brazil...

Dudu je nakon kraja nogometne karijere preselio s obitelji u Brazil, a sada se odlučio 'baciti' u menadžerske vode.  Ponudio je Haliloviću angažman u Vasco da Gami, ali mladi nogometaš je odbio...
Vidi originalni članak

Gdje će Alen Halilović (24) nastaviti karijeru? I dalje se može samo nagađati. U posljednje vrijeme spominjao se u kontekstu Hajduka gdje bi se pokušao izboriti za minutažu, no sam nogometaš je to odbio naznačivši da želi igrati u inozemstvu. Takva jedna ponuda je i stigla na njegovu adresu, doduše s drugog kontinenta, ali hrvatski nogometaš se samo zahvalio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o slavnom brazilskom klubu Vasco da Gami koji je bio zainteresiran za Halilovića koji je već neko vrijeme bez kluba nakon što je raskinuo ugovor s Milanom, no nije došlo do dogovora. A u svemu je glavnu riječ vodio bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Dudu je nakon kraja nogometne karijere preselio s obitelji u Brazil, a sada se odlučio 'baciti' u menadžerske vode.  U rodnoj zemlji je osnovao agenciju Da Silva i Vitoria Soccer zajedno sa svojim prijateljem Leandrom Vitorijom te su ponudili Haliloviću angažman u Brazilu, no do dogovora na kraju nije došlo. 

- Istina je, Eduardo i ja smo predstavili Haliloviću Vascovu želju, ali nije došlo do dogovora. Mislili smo da je to dobra prilika i za njega da se vrati nogometu, ovdje bi sigurno igrao, ali se zahvalio i rekao da ima drugu ponudu iz Europe - rekao je Leandro Vitoria za Sportske novosti, koji je također bio član Dinama, ali nije ostavio nikakav trag na Maksimiru.

Mladi europski igrači se rijetko kad odluče na odlazak u Brazil u ovako ranoj fazi karijere, čak i kad dobijete ponudu brazilskog kultnog kluba za koji su igrali Juninho, Nene, Edmundo, ali hrvatski nogometaš i dalje misli da je rano za takav potez.

Dani prolaze, sljedeća godina se bliži, ali Halilović očito i dalje nije dobio zadovoljavajuću ponudu. Bivši igrač Barcelone za to vrijeme formu održava trenirajući s Interom iz Zaprešića, danas hrvatskim drugoligašem. Trenira pod palicom iskusnog Tomislava Ivkovića s kojim je u jako dobrim odnosima, a slobodno vrijeme odlučio je iskoristiti za dodatno brušenje svojih vještina dok čeka novog klijenta.

U Alenovoj karijeri sve je išlo ubrzanim tempom. Bio je 'projekt' čelnika Dinama koji su ga pompozno najavljivali i gurnuli u vatru seniorskog nogometa još kao juniora. Debitirao je 29. rujna 2012. u derbiju Dinama i Hajduka u Maksimiru, a već u idućem kolu postigao je i svoj prvi seniorski gol. Alen je i najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, tadašnji izbornik Igor Štimac dao mu je priliku za prvi nastup nekoliko dana prije 17. rođendana, a s tek navršenih 18. potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom.

No kao i mnogi mladi igrači prije njega, nije uspio u velikoj Barci, za koju je odigrao svega jedan službeni susret. Kasnije ga je put vodio u HSV i Milan, u međuvremenu je odlazio na posudbe u Sporting Gijón, Las Palmas, Standard i Heerenveen...  Iako je od starta imao trasiran put i priliku da napravi sjajnu karijeru, dojam je da je rani odlazak u Barcelonu bio jako loš potez koji je Alenovu karijeru odveo u krivom smjeru. Sada traži novu priliku, a i dalje je pitanje gdje će to biti.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 17.11.2020.

    Ma opet će njega barca zvati, to on čeka! 😂 Ovakve promaje od igrača mi nisu jasne..

  • 16.11.2020.

    On nije normalan odbio Vasca da Gamu jos mu Eduardo reka da ce igrat, jos u Brazilu di igraju svi vrhunski igraci, al aj nije Europa pa se ne zna. Da je meni takva ponuda odma bi osa. Ima bi i sansu i trenirali bi sa njime i valjda bi se vratio stari Halilovic i napokon nesto napravio.

  • arow 16.11.2020.

    Po meni Vinogradar bi bio ok za njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare