Obavijesti

Sport

Komentari 10

Halilović odbio Eduarda: Dudu ga pokušao dovesti u Brazil...

Halilović odbio Eduarda: Dudu ga pokušao dovesti u Brazil...

Dudu je nakon kraja nogometne karijere preselio s obitelji u Brazil, a sada se odlučio 'baciti' u menadžerske vode.  Ponudio je Haliloviću angažman u Vasco da Gami, ali mladi nogometaš je odbio...

VIDEO

Gdje će Alen Halilović (24) nastaviti karijeru? I dalje se može samo nagađati. U posljednje vrijeme spominjao se u kontekstu Hajduka gdje bi se pokušao izboriti za minutažu, no sam nogometaš je to odbio naznačivši da želi igrati u inozemstvu. Takva jedna ponuda je i stigla na njegovu adresu, doduše s drugog kontinenta, ali hrvatski nogometaš se samo zahvalio.

Pokretanje videa...

Alen Halilović pjeva Halida 00:15

Riječ je o slavnom brazilskom klubu Vasco da Gami koji je bio zainteresiran za Halilovića koji je već neko vrijeme bez kluba nakon što je raskinuo ugovor s Milanom, no nije došlo do dogovora. A u svemu je glavnu riječ vodio bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Dudu je nakon kraja nogometne karijere preselio s obitelji u Brazil, a sada se odlučio 'baciti' u menadžerske vode.  U rodnoj zemlji je osnovao agenciju Da Silva i Vitoria Soccer zajedno sa svojim prijateljem Leandrom Vitorijom te su ponudili Haliloviću angažman u Brazilu, no do dogovora na kraju nije došlo. 

- Istina je, Eduardo i ja smo predstavili Haliloviću Vascovu želju, ali nije došlo do dogovora. Mislili smo da je to dobra prilika i za njega da se vrati nogometu, ovdje bi sigurno igrao, ali se zahvalio i rekao da ima drugu ponudu iz Europe - rekao je Leandro Vitoria za Sportske novosti, koji je također bio član Dinama, ali nije ostavio nikakav trag na Maksimiru.

HNK Hajduk - GNK Dinamo

Mladi europski igrači se rijetko kad odluče na odlazak u Brazil u ovako ranoj fazi karijere, čak i kad dobijete ponudu brazilskog kultnog kluba za koji su igrali Juninho, Nene, Edmundo, ali hrvatski nogometaš i dalje misli da je rano za takav potez.

Dani prolaze, sljedeća godina se bliži, ali Halilović očito i dalje nije dobio zadovoljavajuću ponudu. Bivši igrač Barcelone za to vrijeme formu održava trenirajući s Interom iz Zaprešića, danas hrvatskim drugoligašem. Trenira pod palicom iskusnog Tomislava Ivkovića s kojim je u jako dobrim odnosima, a slobodno vrijeme odlučio je iskoristiti za dodatno brušenje svojih vještina dok čeka novog klijenta.

U Alenovoj karijeri sve je išlo ubrzanim tempom. Bio je 'projekt' čelnika Dinama koji su ga pompozno najavljivali i gurnuli u vatru seniorskog nogometa još kao juniora. Debitirao je 29. rujna 2012. u derbiju Dinama i Hajduka u Maksimiru, a već u idućem kolu postigao je i svoj prvi seniorski gol. Alen je i najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, tadašnji izbornik Igor Štimac dao mu je priliku za prvi nastup nekoliko dana prije 17. rođendana, a s tek navršenih 18. potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom.

No kao i mnogi mladi igrači prije njega, nije uspio u velikoj Barci, za koju je odigrao svega jedan službeni susret. Kasnije ga je put vodio u HSV i Milan, u međuvremenu je odlazio na posudbe u Sporting Gijón, Las Palmas, Standard i Heerenveen...  Iako je od starta imao trasiran put i priliku da napravi sjajnu karijeru, dojam je da je rani odlazak u Barcelonu bio jako loš potez koji je Alenovu karijeru odveo u krivom smjeru. Sada traži novu priliku, a i dalje je pitanje gdje će to biti.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe