To je to što me zanima!

Halo, lakše malo: Sudac morao usporavati prebrzog Monfilsa

Bautisti nije pomoglo, a Monfilsu definitivno ne bi škodilo da protiv Nadala i uspori na koju sekundu. Jer koliko će Francuz biti sposoban pružiti protiv još jednog Španjolca, to je vrlo, vrlo upitno
Vidi originalni članak

S danom zakašnjenja Gael Monfils postao je posljednji polufinalist Rogers Cupa. U četvrtfinalnom dvoboju, kojemu je kiša jučer dopustila odigravanje dva poena, s mnoštvom dugih i za one gledatelje željne konkretnijeg tenisa zamarajućih izmjena Francuz je i četvrti put u petom susretu bio predobar za tenis koji nudi Roberto Bautista Agut (6-4, 3-6, 7-6 (2)), koji je s ovim porazom ostao u prvom redu čekaonice Top 10 društva.

Jedini put Španjolac je dobio Monfilsa, kojemu je ovo prvi turnir nakon Wimbledona gdje je predao Humbertu u prvom kolu, baš na ovom turniru prije dvije godine u tie-breaku trećeg seta spasivši tada i meč-loptu. I ovaj se dvoboj odužio do tie-breaka odlučujućeg seta u kojemu je Monfils odjurio na nedostižnih 5-0 i rezervirao susret s Rafaelom Nadalom

Prebrzi Monfils

U jednom trenutku meča dugog dva sata i 25 minuta Bautista se požalio na prebrz Francuzov ritam kod serviranja, pa ga je usporavati morao sudac.

- Prebrz si između poena - rekao mu je iz stolice Damiano Torella.

Monfils, koji nije od onih tenisača koji će se brisati ručnikom i kad nemaju kapi znoja na čelu, potom se pozvao na jedno od pravila u tom slučaju.

- Onaj koji servira, određuje ritam, ne?

- Ali mora biti razumno. Osam je sekundi prebrzo.

Bautisti nije pomoglo, a Monfilsu definitivno ne bi škodilo da protiv Nadala i uspori na koju sekundu. Jer koliko će Francuz biti sposoban pružiti protiv još jednog Španjolca, najboljeg Španjolca ikad, to je vrlo, vrlo upitno.

U prvom polufinalu igrat će ruski vršnjaci, i od sljedećeg tjedna zajedno članovi Top 10 društva, Karen Hačanov i Daniil Medvedev. Hačanov, kojeg vodi Splićanin Vedran Martić, već je igrao finale iz serije Masters 100, lani u Parizu gdje je bio i pobjednik, dok Medvedev traži svoje prvo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 11.08.2019.

    Crna pantera odigrao tie break trećeg seta za 5+, no protiv Bika neće imati previše šanse. Prebrzi ritam? Što bi bilo da odoše ovi 20-ak godina unatrag u vrijeme Ivaniševića igrati pa bi vidjeli prebrzi (ne)ritam. Stari Ivo okrenuo 1-5 u tie breaku trećeg seta Sandgrenu u kvalifikacijama Cincinnatija. Sada mu za ulazak u glavni turnir treba pobjeda protiv prekaljenog Nijemca Kohlschreibera

Komentiraj...
Vidi sve komentare