To je to što me zanima!

Hamilton izdominirao Ferrari: Na korak je do novog naslova

Treće Bottasovo mjesto znači da Hamilton (još) nije osvojio šesti naslov prvaka. Charles Leclerc, Alexander Albon i Max Verstappen u Meksiku su zauzeli pozicije od četvrtog do šestog mjesta
Vidi originalni članak

Lider u F1 poretku Lewis Hamilton pobijedio je i na Velikoj Nagradi Meksika s 1.5 sekundi ispred drugoplasiranoga Sebastiana Vettela. Na trećem mjestu završio je Valtteri Bottas što znači da Hamilton (još) nije okrunjen šestom titulom prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ferrariji su odlično startali u utrku i Vettel je uspješno zatvorio napad Hamiltona koji je izgubio dosta brzine nakon toga. Hamilton i Verstappen su se našli jedan uz drugoga te je došlo do kontakta gumama zbog čega su obojica morala proći preko trave.

Verstappen je ubrzo prošao Bottasa odličnim manevrom u stadionu, ali Bottas je uz pomoć DRS-a uspio ponovno dostići Nizozemca. Došlo je do dodira i vozaču Red Bulla je puknula guma.

FORMULA 1 Kaznili Verstappena: Najbrži u kvalifikacijama starta - četvrti

Ova pobjeda Britanca Hamiltona bila je 100. Mercedesova u F1, a Hamilton svoju šestu titulu može osvojiti za tjedan dana u Americi.

Ovo je 83. pobjeda Hamiltona u karijeri, a tri utrke prije kraja Britanac ima 74 boda više od Bottasa, pa je posve izvjesno da će osvojiti naslov već na sljedećoj utrci VN SAD u Austinu sljedećeg vikenda. S obzirom da Bottas maksimalno može osvojiti ukupno 78 bodova, Hamiltonu trebaju samo četiri boda. 

Domaći junak, Meksikanac Sergio Perez, utrku u svojoj domovini završio je na sedmom mjestu. Drugoplasirani Vettel je nakon utrke izjavio: "Ma nisam mogao puno misliti o Hamiltonu jer Bottas mi je stalno bio 'za petama' i radio stvarno veliki pritisak u lovu na 2. mjesto".

Poredak vozača:

1. Lewis Hamilton (VB - Mercedes) 338
2. Valtteri Bottas (Finska - Mercedes) 274
3. Charles Leclerc (Monaco - Ferrari) 223
4. Max Verstappen (Nizozemska - RB Racing Honda)    212
5. Sebastian Vettel (Njemačka - Ferrari) 212

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 652
2. Ferrari 466
3. Red Bull Racing Honda 341
4. McLaren Renault 111
5. Renault 72

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kirbi78 28.10.2019.

    Ferrari je pušiona još od Schumachera, ništa od njih

  • bos_tom 28.10.2019.

    Ova tablica mi izgleda kao prije ove utrke 😂

  • Obi-Wan Kenobi 28.10.2019.

    Ferrari opet uspio sve sje*at

Komentiraj...
Vidi sve komentare