To je to što me zanima!

Hamilton se slavljem u Japanu poravnao s Ayrtonom Sennom

Lewis Hamilton u Mercedesu pobijedio je osmi put u 14. utrci SP-a u Formuli 1, Velikoj nagradi Japana, te se po broju pobjeda izjednačio s Ayrtonom Sennom
Vidi originalni članak

Ayrton je bio moj omiljeni vozač, kao dječak sam želio postati kao on, rekao je Lewis Hamilton u Suzuki nakon što se pobjedom na Velikoj nagradi Japana izjednačio po broju pobjeda u Formuli 1 s legendarnim Sennom.

Britanac i Brazilac sada dijele četvrto mjesto svevremenske ljestvice. Hamilton ima samo pobjedu manje od Sebastiana Vettela, deset od drugoplasiranog Alaina Prosta, dok je na vrhu neprikosnoven Michael Schumacher s 91 pobjedom.

- Doći ovdje na utrku gdje sam prije uživao gledajući Ayrtona kako vozi, izjednačiti se s njegovim brojem pobjeda... Ne mogu opisati kako se osjećam. Ne doima se stvarnim u ovom trenutku - dodao je Hamilton, koji je povećao bodovnu razliku na vrhu ljestvice na 48 bodova ispred momčadskog kolege Nice Rosberga.

Rosberg je završio na drugom mjestu s 19 sekundi zaostatka, a treći je bio još jedan Nijemac Sebastian Vettel, pobjednik prošlotjedne utrke u Singapuru. Takav rasplet znači da se ponovilo prošlogodišnje izdanje VN Japana što se pobjedničkog postolja tiče.

Kimi Räikkönen u cilj je ušao na četvrtom mjestu, Valtteri Bottas bio je peti, Nico Hülkenberg šesti, a dvojac u Lotusu Romain Grosjean te Pastor Maldonado sedmi odnosno osmi. Nije bilo bodova za nekadašnjeg svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, koji se plasirao na 11. poziciju.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • sonicc29 27.09.2015.

    Ova je utrka i prije naglašena kao idealna staza za Mercedes tako da se uopće ne treba ni čuditi novom njihovom pobjedom.. A Hamilton je opet pokazao ima najjači bolid ove sezone,dok njegov timski kolega Rosberg pokazuje kako puca pod pritiskom i da nema kvalitetu za prvaka.. Ferrari odličan budući da su znali da se ovdje mogu samo potući s Williamsom..šteta zbog propuštenog 2.mjesta Vettela jer da je sačuvao poziciju nakon izlaska iz boksa Nico ga ne bi uspio preteći.. izjava dana je ona Alonsova koji je McLarenov "traktor" nazvao sramotnim što i je.. a sad na dosadu zvanu Rusija.. Forza Ferrari!!!

  • dinamo1970 27.09.2015.

    samo je MERCEDES auto...ostalo su prevozna sredstva...

  • iPhonchek 27.09.2015.

    Jucer napisah, u prvomm zavoju ce se utrka odlucit i tako je i bilo, sve u svemu, solidna utrka, samo da je ferrari krig ranije usao (prije rosberga9 bilo bi do kraja onda svega, al ovako je odlican rezultat...a highlight je vikanje alonsa da ima gp2 motor, sto je i istina nazalost, al sam je znao u sta je upao kad je prelazio u momcad, sam pao sam se ubio! A Hamilton je dobar vozac, iako sto je poravnaosa Sennom po pobjedam i dalje smatram da Hamilton ne zasluzuje bit u istoj recenici sa ovim velikanom. Senna i ostali su pobjedjivali kako treba, a ovi danas pomocu Bernia i svojekakvih gluposti, nije fora, al eto, top je jos jedan dokaz da statistika ne opravdava kvalitetu vozaca npr..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare