To je to što me zanima!

'Helsinki je Neftčijeve jačine, ali organiziraniji i disipliniraniji'

Dojam je da je Helsinki približne snage Neftčiju. S tom razlikom da su Finci ipak bolje organizirana momčad, discipliniranija u igri, javio je skaut Damir Krznar
Vidi originalni članak

Nemaju posebno klasnih igrača, tek je igrač na desnom boku Alexander Ring potentniji, veli Jurčićev pomoćnik

Dosad o Helsinkiju nisu željeli reći ni jednu jedinu riječ, plavi su se bojali da ne ''zacopraju'' pričom o sljedećem suparniku, pa da se spotaknu na uzvratu u Bakuu. Kako je sada Baku prošlost, a Helsinki budućnost, više nema zapreka da se kaže ponešto i o trećem pretkolu Lige prvaka.

Helsinki je u uzvratu, nakon 3:0 u Walesu, sa 10:0 isprašio Bangor City! Na susretu su bili sportski direktor Zoran Mamić i Jurčićev pomoćnik Damir Krznar.

– Dojam je da je Helsinki približne snage Neftčiju. S tom razlikom da su Finci ipak bolje organizirana momčad, discipliniranija u igri – javio je Krznar iz Helsinkija.

Po tome bi se dalo zaključiti da će ipak biti teži zalogaj od Azerbajdžanaca?

– Iskreno, ne bih rekao, podjednake su te dvije momčadi, nemaju nekakvih posebnih pojedinaca. Tek se više istaknuo igrač s brojem četiri na desnom boku (Alexander Ring, nap.a.), dosta se zabija u suparničku polovicu.

No, ipak treba biti oprezan, pa zabiti deset komada nije lako ni selekciji neke ulice!

– Istina, ali Bangor je pokazao da je čisti amaterski klub i nije mjerilo Helsinkijeve snage  – zaključio je Damir Krznar ne želeći otkriti sve što je vidio, dobar dio sačuvao je samo za Krunu Jurčića.

Iako to nije najveća pobjeda u povijesti Lige prvaka (šest je puta zabilježen taj rezultat), veći su 11:0 bukureštanskog Dinama protiv Crusadersa te 12:2 Feyenoorda protiv Reykjavika, vrijedna je. K tome, u ovom formatu Lige prvaka 13:0 je najveći rezultat u dvije utakmice. U ranijim formatima najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je Benfica koja je 1965. sa 18:0 (10:0 i 8:0) pobijedila Dudelange.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • modli 21.07.2011.

    krznar će dobiti otkaz jer je rekao istinu...a to nije u redu... trebao bi govoriti da su jači i od barce jer je dinamova retorika uvijek takva...stvoriti alibi za eventualno ispadanje a ujedno ako se slučajno prođe onda od toga napraviti spektakularnu i naravno povijesnu pobjedu...

  • Lukša10 20.07.2011.

    ja sam zbilja mislio da su opasni kad sam vidio da su dali 10 komada jer je danas tesko bilo kojem klubu dat toliko golova, cak i amaterskom, al kad sam vidio video sam shvatio protiv kog su oni igrali...pa i dinamo bi te naguzio barem tolko...stalno krivo dodaju, golman u ku*cu, ocajni u obrani, napadaci nesposobni, hodaju po terenu, nedovoljan trud, a jos i umjetna trava...a helsinki isto nije igro bogzna kak, nisu bas imali neke izradene akcije i promasivali su zicere...sve u svemu, ovo moramo dobit jer ak ih ne dobijemo ni ne zasluzujemo igrat u LP

  • dadam541 20.07.2011.

    Samo da napomenem vidimm da ljudi nisu upoznati sa pravilima nove Lige prvaka Dinamo ne moze naglasavam NE MOZE dobiti nekoga iz lige petice u 4 pretkolu naj gore sto moze dobit a po meni je to najbolje je nekog ljevaka za koga nikad nismo culi

Komentiraj...
Vidi sve komentare