To je to što me zanima!

Herojska utrka: Merritt je uzeo broncu pa će po - novi bubreg

REKORDER NA OPERACIJI Nisam želio kod kuće čekati operaciju, htio sam uživati u životu, rekao je Aries Merritt, koji će u utorak ići na transplantaciju bubrega
Vidi originalni članak

Samo četiri dana nakon što je osvojio brončanu medalju na atletskom SP-u u Pekingu, američki preponaš Aries Merritt ići će na operaciju na kojoj će dobiti novi bubreg.

Merritt (30) je prije tri godine bio u životnoj formi. Prvo je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlato na 110 metara s preponama, a mjesec dana poslije u Bruxellesu istrčao je 12,80 sekundi, srušivši svjetski rekord za sedam stotinki, što je bila najveća razlika u odnosu prema starom rekordu još od 1981.

Međutim, godinu dana poslije na SP-u u Moskvi bio je tek šesti, nakon čega su mu dijagnosticirali rijetku nasljednu bolest koja nastaje jer virus napada bubrege i koštanu srž. Nekoliko mjeseci bio je na terapijama i, iako su mu savjetovali da se prestane baviti sportom, vratio se atletici, kvalificirao se na Svjetsko prvenstvo u Pekingu, ušao u finale i naposljetku osvojio brončanu medalju.

- Došao sam u Peking zbog mentalnog zdravlja. Nisam želio sjediti kući i čekati operaciju, nego maksimalno uživati u životu - rekao je Amerikanac koji će novi bubreg dobiti od sestre.

Finale je istrčao za 13,04 sekunde, što mu je najbolji rezultat sezone, a zlato je pripalo Rusu Sergeju Šubenkovu, koji je postao prvi Europljanin nakon 2005., a ujedno i prvi bijelac u povijesti sa zlatom na svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Filomena 29.08.2015.

    čudesno aries, trčeći i osvajajući medalje popunjavaš slobodno vrijeme do transplantacije bubrega. puno sreće i brzi oporavak !!!

  • 29.08.2015.

    sta steroidi rade

  • ruzik00 29.08.2015.

    konačno su i bijelci počeli nesto pokazivati

Komentiraj...
Vidi sve komentare