To je to što me zanima!

Hickersberger otišao, traži se novi izbornik Austrije

Nakon što je s Austrijom osvojio samo jedan bod u tri utakmice Eura kojoj su Austrijanci bili domaćini, Hickersberger je odlučio povući se
Vidi originalni članak

Umorio sam se i ispraznio, nemam više dovoljno snage. Bio sam izbornik reprezentacije koja je bila domaćin Europskog prvenstva i to je prekrasno iskustvo, ali odlučio sam otići, rekao je 60-godišnji Hickersberger. Kormilo austrijske reprezentacije napušta nakon dvije godine, 27 utakmica i samo pet pobjeda.
- Imali smo cilj pomladiti momčad i u tome smo uspjeli - rekao je čovjek kojem je ovaj Euro bio drugo veliko natjecanje na kojem je vodio Austriju. Izbornik je bio i na SP-u u Italiji 1990.
- Nastavit ću raditi, mogu se zamisliti sam na terenu - rekao je.
A čelnici austrijskog nogometnog saveza mogu zamisliti i da Hickersberger ostane izbornik. Čelnici saveza neće odustati tako lako, pokušat će nagovoriti dosadašnjeg izbornika da se predomisli. No i sami su svjesni da to neće biti tako lako. Kako kažu, u roku mjesec dana će objaviti ime novog izbornika.
- Trebat će nam tri, najviše četiri tjedna da pronađemo čovjeka kojega ćemo postaviti na funkciju izbornika - rekao je predsjednik saveza Friedrich Stickler.
Austrijski mediji već su počeli nagađati tko će biti Hickiejev nasljednik. Uz neizostavnog Ivicu Osima, spominju se i dosadašnji direktor reprezentacije Andreas Herzog, izbornik U-21 reprezentacije Manfred Zsak, nekadašnji trener HSV-a Kurt Jara, kao i Walter Schachner, te austrijska igračka legenda Hans Krankl...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare