To je to što me zanima!

Hierro: Naslov na Euru je promijenio naš mentalitet

Osvajanjem Eura nestali su mnogi strahovi. Naši su igrači silno motivirani i ponizni. Jako poštuju suparnike, rekao je legendarni Fernando Hierro
Vidi originalni članak

Fernando Hierro, nekad istaknuti član španjolske nogometne reprezentacije, a danas njen sportski direktor, tvrdi da je reprezentacija promijenila gubitnički mentalitet nakon osvajanja Europskog prvenstva 2008. godine.
- Europsko prvenstvo bilo je ključ koji je promijenio naš način razmišljanja. Njegovim osvajanjem nestali su mnogi strahovi. Naši su igrači silno motivirani, ali i ponizni. Silno poštuju suparnike. To nikako ne smijemo izgubiti - veli Hierro, dodajući da je "furija" dobro proučila igru reprezentacija iz skupine H u kojoj se nalaze Honduras, Čile i Švicarska.
- Znam da će kroz te utakmice posjed lopte debelo biti na našoj strani. Također, svjesni smo zamki u ta tri susreta. Čile i Honduras su reprezentacije koje mnogo trče i stvaraju pritisak. Očekujem da će nam biti prepuštena inicijativa, imat ćemo mnogo loptu u nogama, a oni će se braniti i čekati svoje prilike iz kontranapada.
- Moramo znati kako igrati te utakmice. Zato smo i do detalja proučili igru naših suparnika i došli do zaključka da ćemo u tim susretima morati naporno raditi - zaključio je Hierro.
Do osvajanja Eura u Švicarskoj i Austriji, "furija" je čekala naslov od 1992. godine. Tada su dvostruki europski prvaci (1964., 2008.), naime, osvojili nogometni turnir na Olimpijskim igrama. Medalje sa svjetskih prvenstava još nemaju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bosnia_80 15.06.2010.

    hierro je bio strah i trepet u zadnjoj realovoj liniji...to fali današnjem realu, jedan takav čovjek i nogometaš

Komentiraj...
Vidi sve komentare