To je to što me zanima!

Hit Lige prvaka: Basel je čudo, srušili 'divove' United i Bayern

Basel vrijedi 48 milijuna eura, a srušio je Manchester United (415 milijuna) i Bayern (360 milijuna). U zadnjih 13 godina švicarski je klub promijenio samo tri trenera...
Vidi originalni članak

U Bayernu su odahnuli kad su u doznali da će u osmini finala Lige prvaka igrati s Baselom. Iako su Švicarci u skupini izbacili Manchester United, u Bayernu su bili uvjereni da ih čeka “šetnja” do četvrtfinala. Trebala je to biti samo usputna stanica do željenog finala u Münchenu, ali Ribery, Robben, Müller, Olić i društvo potpuno su šokirani napustili stadion St. Jakob Park.

- Ovo je za povijest, veličanstveno, dobiti ovakvog nogometnog velikana. Nažalost, imamo još uzvrat - rekao je nakon utakmice strijelac Valentin Stocker.

On je jedan od četiri igrača u prvoj momčadi koji su Baselova djeca. Švicarci vrijede 48 milijuna eura, a srušili su Bayern, koji vrijedi 360 milijuna eura.

Ivan Težak već 25 godina radi u Baselu, sad je trener u drugoj momčadi. Jučer nam se javio iz Miamija.

- Svi su u klubu vjerovali da Bayern može pasti. Eh, što bi tek bilo da je Shaqiri odigrao pravu utakmicu! Njega su već prodali u Bayern, pa se, izgleda, malo bojao novih šefova. Genijalan je igrač, pravi strah i trepet za protivničke obrane - rekao je Težak i dodao:

- Ja sam jedan od onih koji su ga otkrili. Sad sam u SAD-u jer tražim nekog dobrog mladog igrača za našu momčad.

Shaqiri je već Bayernov igrač

Xherdan je rođen na Kosovu, a za Basel igra od desete godine. U debiju za Basel zabio je gol, a tad je imao samo 17 i pol godina. Za švicarsku reprezentaciju igra već dvije godine, zabio je gol Englezima u kvalifikacijama za Euro. Prije dva tjedna dogovorio je prelazak u Bayern, koji će za njega platiti deset milijuna eura.

Tri trenera u zadnjih 13 godina

Christian Gross vodio je Basel od 1999. do 2009. Naslijedio ga je Fink, koji je nakon dva kola Lige prvaka otišao u HSV. Umjesto njega došao je Heiko Vogel, koji ima 36 godina, deset je godina bio trener u omladinskoj školi Bayerna.

Federer čestitao na Facebooku

Najpoznatiji je navijač Basela jedan od najvećih tenisača u povijesti Roger Federer.

- Bravo, dečki, veličanstvena pobjeda. Jako sam sretan zbog ovoga - napisao je jučer Roger Federer na svom profilu na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nogometas24 28.02.2012.

    alo dinamovci gdje ste sada sa vasim visokim misljenjem o klubu koji je slavijo sto godina promijenijo neznam tocno koliko imena i postao najgori klub koji je igrao LP hehehe su.cine evo vam primjer dobrog kluba basel a za koju godinu i hajduk ce to da postane

  • hasko_1 24.02.2012.

    Nogomet je igra u kojoj Njemci uvijek pobjeđuju, tako će biti i u uzvratu.

  • đota2 24.02.2012.

    slažem se s FRANK THE TANK, da je ivicadobio veću minutažu siguran sam da bi rezultat bio na strani bavaraca, Crosa se nije vidjelo na tekmi, u Gomesu ima živosti ko u truloj kobili, koliko puta je lopta vraćana golmanu Basela niko da bi vršio presing na njega, da je Olić bio, ako nebi uzeo loptu, onda bi ga sigurno natjerao na kardinalnu pogrešku

Komentiraj...
Vidi sve komentare