Obavijesti

Sport

Komentari 22

Hit Lige prvaka: Basel je čudo, srušili 'divove' United i Bayern

Hit Lige prvaka: Basel je čudo, srušili 'divove' United i Bayern
1

Basel vrijedi 48 milijuna eura, a srušio je Manchester United (415 milijuna) i Bayern (360 milijuna). U zadnjih 13 godina švicarski je klub promijenio samo tri trenera...

VIDEO

U Bayernu su odahnuli kad su u doznali da će u osmini finala Lige prvaka igrati s Baselom. Iako su Švicarci u skupini izbacili Manchester United, u Bayernu su bili uvjereni da ih čeka “šetnja” do četvrtfinala. Trebala je to biti samo usputna stanica do željenog finala u Münchenu, ali Ribery, Robben, Müller, Olić i društvo potpuno su šokirani napustili stadion St. Jakob Park.

- Ovo je za povijest, veličanstveno, dobiti ovakvog nogometnog velikana. Nažalost, imamo još uzvrat - rekao je nakon utakmice strijelac Valentin Stocker.

On je jedan od četiri igrača u prvoj momčadi koji su Baselova djeca. Švicarci vrijede 48 milijuna eura, a srušili su Bayern, koji vrijedi 360 milijuna eura.

Ivan Težak već 25 godina radi u Baselu, sad je trener u drugoj momčadi. Jučer nam se javio iz Miamija.

- Svi su u klubu vjerovali da Bayern može pasti. Eh, što bi tek bilo da je Shaqiri odigrao pravu utakmicu! Njega su već prodali u Bayern, pa se, izgleda, malo bojao novih šefova. Genijalan je igrač, pravi strah i trepet za protivničke obrane - rekao je Težak i dodao:

- Ja sam jedan od onih koji su ga otkrili. Sad sam u SAD-u jer tražim nekog dobrog mladog igrača za našu momčad.

Shaqiri je već Bayernov igrač

Xherdan je rođen na Kosovu, a za Basel igra od desete godine. U debiju za Basel zabio je gol, a tad je imao samo 17 i pol godina. Za švicarsku reprezentaciju igra već dvije godine, zabio je gol Englezima u kvalifikacijama za Euro. Prije dva tjedna dogovorio je prelazak u Bayern, koji će za njega platiti deset milijuna eura.

Tri trenera u zadnjih 13 godina

Christian Gross vodio je Basel od 1999. do 2009. Naslijedio ga je Fink, koji je nakon dva kola Lige prvaka otišao u HSV. Umjesto njega došao je Heiko Vogel, koji ima 36 godina, deset je godina bio trener u omladinskoj školi Bayerna.

Federer čestitao na Facebooku

Najpoznatiji je navijač Basela jedan od najvećih tenisača u povijesti Roger Federer.

- Bravo, dečki, veličanstvena pobjeda. Jako sam sretan zbog ovoga - napisao je jučer Roger Federer na svom profilu na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...