To je to što me zanima!

'Hleb pije, Nasri je gangster, a Van Persie baš arogantan tip'

Poljak među Juventusovim vratnicama Wojciech Szczesny osvrnuo se na svojih šest godina u Arsenalu pa vrlo kratko, a bez ikakvog biranja riječi opisao trojicu igrača s kojima je dijelio svlačionicu u sjevernom Londonu
Vidi originalni članak

Od ljeta 2017. Wojciech Szczesny je vratar Juventusa. Prije toga Poljak je bio varšavskoj Legiji, engleskom Brentfordu, Romi te, najduže, u Arsenalu.

Ovih dana je sjeo pred kameru YouTube kanala Foot Truck pa progovorio o svojim danima u sjevernom Londonu i u vrlo malo riječi, ali bez imalo rezerve opleo po nekadašnjim suigračima.

Gangster i arogancija

- Robin Van Persie mi nikad nije 'legao'. Ni najmanje. Nizozemac je ekstremno arogantan tip. Odličan igrač, ali... Slično kao Samir Nasri. Taj Francuz zna igrati, ali oduvijek mislim da je on: neka vrsta gangstera - izjavio je Szczesny.

Pijanac i kreacija

Szczesny se sjetio i bjeloruskog fantaziste, Aleksandera Hleba.

- Strašan nogometaš. U doba kad smo skupa bili u Arsenalu bio je mlad, oko 26 godina, i još je puno dobrih godina moglo biti pred njim, ali taj čovjek jako voli popiti i zato nije postigao više. Jednostavno previše voli bocu - rekao je golman poljske repke.

Inače, Hleb još uvijek igra, u domovini, za Bate Borisov. Barcelona ga je 2008. dovela kao veliko pojačanje. Redale su se pohvale i najave velike priče:

"Sjajno se uklapa u našu filozofiju, mnogi će se iznenaditi kad ga vide kako igra" govorio je Pep Guardiola, "Idealan igrač za Barcu. Vrhunska tehnika, nogometna inteligencija i kretanje na terenu", pričao je Txiki Begiristain.

Hleb je imao svojih bljeskova u Kataloniji, ali uglavnom je igrao tako "dobro" da je posuđivan u VfB Stuttgart (iz kojeg je došao u Arsenal), u Birmingham City i u Wolfsburg dok ga napokon 2012. nisu besplatno pustili u ruska Krilja Sovetov.

U povijesti Nou Campa ostao je samo po jednom pitanju: "Tko je najveće razočaranje od igrača koje je Barca dovela u ovom mileniju: Čigrinski, Maxi Lopez, Rochemback, Keirrison ili - Hleb"?

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Xyster 21.03.2019.

    Pa to se sve zna.

  • Space Burek 20.03.2019.

    Hleb je mogao napraviti karijeru u Barci da nije mislio da je najpametniji. Odbijao je igrati kako mu se kaze i zbog toga je prosao ovako. A to je sam priznao u jednom intervjuu.

  • Ein_zwei__Polizei 20.03.2019.

    Van Persie stroj za golove, Nasri i Hleb su bili nogometni fantazisti. Ovaj poljak je ljubomoran jer je on bio dobar samo za gol

Komentiraj...
Vidi sve komentare