To je to što me zanima!

HNL: Hajduk uvjerljivo, Nikola Kalinić eksplodirao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nogometaši Hajduka na Poljudu su uvjerljivo svladali Zadar 4-1, a trostruki strijelac bio je novopečeni Bilićev reprezentativac Nikola Kalinić
Vidi originalni članak

S pravom se Krešić pribojavao bure i hladnoće jer su loši vremenski uvjeti bili najveći protivnik Hajduka u srazu sa skromnim Zadranima. Ne samo da su ometali igrače, nego su prorijedili i gledatelje, kojih se na Poljudu okupilo jedva 2000. Već nakon 15-ak minuta dobrano promrzli gledatelji počeli su glasno negodovati zbog loše igre Hajduka. Kad je Kalinić početnički promašio jedanaesterac, jer je nogom zahvatio i loptu i busen trave, a Zadrani k tome poveli iz prvog ozbiljnijeg napada, počela su i neugodna skandiranja: “Igrajte, pi..!”. No vodeći gol bio je sve što su Zadrani pokazali na Poljudu. Ubrzo se probudio Kalinić, koji je trima golovima sam “torpedirao” inače sigurnog Subašića i potopio goste želeći se iskupiti za početnički promašaj s bijele točke.
- Nadam se da je ovo početak naše pobjedničke serije. Bio sam vrlo umoran od putovanja - rekao je Kalinić
- Ako bih našu igru uspoređivao s automobilom koji može ići 180 km/h, mi ne idemo brže od 60-70 km/h i to moramo popraviti - rekao je Krešić, kojem je visoko vodstvo omogućilo da u igru pošalje i povratnika Igora Tudora, kako bi ga pripremio za ogled u Kupu s Croatijom iz Sesveta u utorak. Tudora su malobrojni gledatelji dočekali i ispratili pljeskom.

POBJEDE RIJEKE I VARTEKSA, REMI ZAGREBA I MEĐIMURJA
Nogometaši Zagreba i Međimurja su u derbiju začelja u Kranjčevićevoj ulici odigrali bez pobjednika (1-1). Poveli su "pjesnici" Lovrekovim golom u 53. minuti, a bod gostima donosi Ratković (60.'). Varteks je u Varaždinu pobijedio u trećoj minuti sudačke nadoknade, Balajićevim golom. Prvi gol za "krojače" postigao je Mumlek (25.'), a za goste je strijelac bio Bagarić (89.' - 11m). Rijeka je na Kantridi bila bolja od Intera 2-1. Poveli su gosti preko Grgurovića iz penala (11.'). Izjednačio je  Budicin (57.'), a pobjedu domaćinu donosi Radomir Đalović u 73. minuti.
Slaven Belupo je u Koprivnici slavio nad Osijekom 2-0, a dvostruki strijelac bio je Srebrenko Posavec.

REZULTATI 12. KOLA HNL-a: Hajduk - Zadar 4-1, Varteks - Cibalia 2-1, Zagreb - Međimurje 1-1, Slaven Belupo - Osijek 2-0, Rijeka - Inter 2-1, Šibenik - Dinamo 0-2

TABLICA:

1. Dinamo 33
2. Rijeka 6
3. Slaven Belupo 20
4. Zadar 20
5. Hajduk 19
6. Osijek 17
7. Cibalia 15
8. Šibenik 15
9. Inter 13
10. Zagreb 12
11. Varteks 6
12. Međimurje 5

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare