To je to što me zanima!

HNL kao uzor Nizozemcima: U Gorici svijetli, u Rotterdamu ne

Dok su danas u Gorici predstavljeni reflektori koji su radili besprijekorno, u Rotterdamu su organizatori gotovo dva sata muku mučili s rasvjetom, da bi na kraju morali otkazati utakmicu
Vidi originalni članak

Kad su reflektori u pitanju, nikad ništa nije sigurno. Tako je prije šest godina na utakmici Rayo Vallecana i Reala nestalo struje jer je netko od ljutitih navijača, zbog visokih cijena ulaznica, odlučio prerezati rasvjetne kablove, tako da na stadionu nisu radili reflektori.

U Rotterdamu, srećom, nije bilo sabotaže, no utakmica svejedno nije odigrana. Feyenoord je pred prepunim De Kuipom dočekao Venlo, navijači su uživali u pivu, no fešta je trajala svega dvije i pol minute. Nakon toga reflektori su prestali raditi i stadion Feyenoorda našao se u mraku. 

Brzo su se rastrčali organizatori i tehničko osoblje, no vrijeme je prolazilo, a svjetlo nije dolazilo. Trajao je taj cirkus gotovo dva sata da bi na kraju organizatori navijačima poručili - džaba ste došli. Naravno, klub je obećao navijačima da će na ponovljenu utakmicu protiv Venla moći ući s kupljenim ulaznicama. 

I dok bogata i infrastrukturno moćna Nizozemska otkazuje utakmice jer na stadionu nema svjetla, u predgrađu Zagreba, točnije u Gorici, svijetli kao na božićnoj jelki. U Gorici su, kao što vjerojatno znate, danas predstavljeni novi reflektori koi - gle čuda, rade. Ne samo da je hrvatska nogometna reprezentacija uzor Nizozemcima, već i HNL može biti uzor njihovoj Eredivisie.

Nizozemci će sljedeći put dobro razmisliti prije nego se odluče za noćni termin.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Kranksvester 05.11.2018.

    Dugo nisam pročitao g***lji članak.. to ti je ono kada si novinar zabrije da ima smisla za humor, a stvarnost je potpuno suprotna

  • 05.11.2018.

    Preglup clanak

  • magicmushrooms 05.11.2018.

    Navijaci na De Kuip-u ne piju pivo motaju gice i slusaju HardCore XXX Neijn

Komentiraj...
Vidi sve komentare