To je to što me zanima!

'Na utakmici nema zaraze, pa igrači su u kontaktu tri minute'

Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne. Bojimo se kontakta u svlačionicama, objasnio je liječnik hrvatske reprezentacije za Novu TV
Vidi originalni članak

Kao i ostale europske nogometne lige, i Hrvatska nogometna liga stavljena je na čekanje zbog pandemije korona virusa.

I dok se situacija sa korona virusom u Hrvatskoj pomalo smiruje, pa su od petka do subote otkrivena tri novozaražena slučaja, rasplet nogometnih natjecanja i dalje je upitan. 

POGLEDAJTE VIDEO: #zajedno24sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Povodom mogućeg nastavka odigravanja HNL-a oglasio se dr. Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i dopredsjednik Medicinske komisije Uefe:

- Mislim da se Hrvatska s mnogo optimizma može posvetiti pripremama za nastavak sezone. Najveće teškoće imat će zemlje koje su najteže pogođene ovom zarazom. Hrvatska nije među njima, kod nas su brojke male i zato će povratak sigurno biti lakši, rekao je dr. Bahtijarević za Novu TV, prenosi HNTV pa nastavio:

TVRDI POTPREDSJEDNIK Fifa: Sezona bi mogla trajati jednu cijelu kalendarsku godinu

- Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne. Nijemci su napravili istraživanje i došli su do zaključka da se igrači u razmaku manjem od jednog metra nalaze tijekom utakmice prosječno samo 18 sekundi. Najdulji takav kontakt jednog igrača trajao je tri minute. Kao što znamo, da bi opasnost od zaraze postojala, takav bi kontakt trebao trajati dulje od 15 minuta.

BALE: 'Modrić mi je najbolji prijatelj, ali je i najlošiji golfer ikada...'

Dr. Bahtijarević je dodao:

- Bojimo se svlačionica gdje u zatvorenom prostori boravi mnogo ljudi. Osim toga, igrači nakon utakmice moraju doći doma i družiti se sa svojim obiteljima. To je potencijalni rizik. O tome moramo misliti u trenutku kada odlučimo krenuti s nogometom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • blaugrana1899 02.05.2020.

    Nije toliki problem za igrače, ali nogomet je ništa bez navijača. Ne mogu zamisliti da se igra recimo finale LP bez gledatelja i da izgleda kao neka trening utakmica.

  • mestar 02.05.2020.

    Dosta je napomenit da je na platnom spisku NS. E, moj doktore ako nisi znao nogomet je timski sport i nemoguce ga je igrat bez bliskog kontakta bar u oba sesnaesterca kao kad igraju dvije bunkeraske ekip ili jednom kad se igra kao Pepova Barcelona. U jednom i drugom slucaju je nemoguce izbjec kontat nekih igraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare