Obavijesti

Sport

Komentari 2

Fifa: Sezona bi mogla trajati jednu cijelu kalendarsku godinu

Fifa: Sezona bi mogla trajati jednu cijelu kalendarsku godinu
1

Promjena za koju se zalaže potpredsjednik Fife, a koja je motivirana i kasnim terminom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., omogućila bi ligama koje su u prekidu da dovrše ovu sezonu do kraja 2020.

VIDEO

Potpredsjednik Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Victor Montagliani smatra da bi europske nogometne lige trebale razmotriti promjenu kalendara natjecanja i prebaciti sezonu na jednu kalendarsku godinu zbog pandemije izazvane novim koronavirusom i zbog Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, koje bi trebalo biti održano u studenome i prosincu.

POGLEDAJTE VIDEO: #zajedno24sata

Pokretanje videa...

00:33

- To nije ideja koju bi trebalo odmah odbaciti. Može se primijeniti na sljedeće dvije godine - izjavio je Kanađanin Montagliani u subotu u programu talijanskog radija Sportiva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Montagliani je predsjednik Konfederacije Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, gdje sve lige počinju i završavaju unutar jedne kalendarske godine, za razliku od većine europskih liga u kojima sezona traje od kolovoza jedne do svibnja sljedeće godine.

Promjena za koju se zalaže potpredsjednik Fife, a koja je motivirana i kasnim terminom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., omogućila bi ligama koje su u prekidu da dovrše ovu sezonu do kraja kalendarske 2020., a potom nastave sljedeću sezonu početkom 2021.

Ujedno, takva prilagodba mogla bi biti u skladu s velikim promjenama u kalendaru od 2024., koje je najavio predsjednik Fife Gianni Infantino.

- Već smo počeli razmišljati o novom kalendaru od 2024., a ova nas kriza tjera da što brže nađemo prave odgovore - izjavio je Montagliani.

Ipak, upitno je hoće li za promjenom kalendara već od ove godine biti potrebe s obzirom na to da se situacija ipak pomalo smiruje u većini europskih zemalja, a brojni klubovi već su se pomirili na igranje utakmica bez gledatelja te se samo nadaju okončati sezonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...