To je to što me zanima!

HNS i igrači dogovorili su da će premije podijeliti ravnopravno

Ranije je dogovorena raspodjela premija za plasman na Euro (70-30 u korist HNS-a), dok će premije za rezultat igrači i savez podijeliti ravnopravno
Vidi originalni članak

Prolaskom na Euro u Francusku HNS je osigurao minimalno 12 milijuna eura. Raspodjela premija za plasman na Euro bila je dogovorena još uoči početka kvalifikacija, a iznos se dijelio između Saveza i igrača 70-30 u korist Saveza.

Premije za rezultat dijelit će se ravnomjerno.

"Predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik Ante Čačić, kapetan Darijo Srna i nekolicina iskusnijih igrača dogovorili su se kako će omjer podjele premija za rezultat na Euru biti 50-50", objavio je Hrvatski nogometni savez.

Nagrada 35 posto veća od prošlog Eura

Prošli je tjedan objavljeno da će 24 reprezentacije sudionice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj koje počinje u petak među sobom raspodijeliti rekordni nagradni fond u visini od 301 milijun eura.

Taj je iznos za 35 posto veći od prethodnog koji se dijelio za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini te za 39 posto veći od nagradnog fonda iz 2008. u Austriji i Švicarskoj.

Samo će za nastup reprezentacije sudionice dobiti po osam milijuna eura, osvojeni bod u natjecanju po skupinama vrijedi 500.000 eura, a pobjeda milijun.

Nagrada za plasman u osminu finala iznosi milijun i pol eura, plasman u četvrtfinale vrijedan je dva i pol milijuna eura. Polufinalisti će biti bogatiji za četiri milijuna eura, a finalisti će si podijeliti 13 milijuna eura.

Pobjednik Eura u Francuskoj dobiti će osam, a poraženi pet milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • kotar 06.06.2016.

    jupiiiii iznad svi hrvatska ups...poslje njihovih puni đepova .....hrvatskaaaaaaaaaa zamalo iznad svihhhhh.....jupiiii

  • piramida 06.06.2016.

    ovaj covjek sa slike je naj veca mrcina u hrvata!

  • 06.06.2016.

    E Šukeru,škrtico pohlepna,ako po ničemu,onda po ovome! Da,da,po ovome se vidi da nemaš nikakvog utjecaja u HNS-u,jer se pouzdano zna da si prokleto škrt i pohlepan za vulo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare