To je to što me zanima!

HNS: Imamo ozbiljan problem i ne znamo je li reprezentacija sredstvo ili cilj niti koji je motiv

S policijom surađujemo od početka pripreme i za prošlu i za ovu utakmicu te zahvaljujemo policiji i zaštitarima koji su spriječili ovo, naglasio je Jurjević
Vidi originalni članak

Jutro nakon poraza od Turske, u Osijeku se više pričalo o ustaškim stihovima koje su kratko zapjevala nekolicina budala nego o utakmici. A nedugo nakon što su voditelj odjela za prevenciju, sigurnost i integritet Hrvatskog nogometnog saveza Josip Jurjević i glasnogovornik Tomislav Pacak govorili o tome, procurila je snimka huligana koji je nekoliko dana uoči utakmice pokušao na Opus Arenu unijeti ustašku zastavu. Zaštitari su to, srećom, spriječili.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
- Nadali smo se da ćemo nešto naučiti iz ove lekcije kada nam Uefa nije zatvorila stadion zbog izgreda u Rijeci, ali pred nama je još dug proces da bismo došli do onoga što želimo. Od početka tvrdimo da pozicija saveza nije nekakvo provlačenje ili sukobi s FARE-om ili Uefom, moramo se suočiti sa stvarima koje se događaju na stadionima, to su širi društveni problemi i moramo se kao društvo boriti s tim. Hoćemo li igrati bez gledatelja, tek ćemo vidjeti - rekao je Jurjević za Dnevnik Nove TV.

Nije otkrio je li pojedinac priveden.

- S policijom surađujemo od početka pripreme i za prošlu i za ovu utakmicu te zahvaljujemo policiji i zaštitarima koji su spriječili ovo. To samo govori da imamo ozbiljan problem i ne možemo znati je li hrvatska nogometna reprezentacija sredstvo ili cilj zašto se šalju te poruke i koji je motiv da netko našteti, ne bih rekao ni HNS-u, koji je samo tehnička podrška, nego reprezentaciji, koja je toliko dobroga donijela Hrvatskoj. Mi smo samo nogometni savez i teško je odgovoriti koji su motivi.

Sumnjate li na neku navijačku skupinu?

- Ne bih to tako okarakterizirao, u kontinuitetu dolaze pripadnici svih navijačkih skupina na naše utakmice, ne možemo uprijeti prstom ni u koga - rekao je te zaključio:

- Ovo narušava ugled cijele Republike Hrvatske, a ne postoji veći brend od nogometne reprezentacije. Najbliža nam je suradnja s policijom, koja je izvrsna, a više od toga ne mogu reći jer izlazi iz okvira mog djelokruga.

Snimku huligana koji je pokušao unijeti ustašku zastavu na Opus Arenu pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • denke85 14.10.2023.

    Dok je nama torcide netreba nam vanjskih neprijatelja

  • Šandor Romano 14.10.2023.

    To su BBB pri povratku iz Grčke

  • 14.10.2023.

    Ovako će biti dok se ne izjednače zločini za vrijeme rata i poslije rata (DSR) !

Komentiraj...
Vidi sve komentare