To je to što me zanima!

HNS nema milosti za huligane: Zbog rasizma i prekid utakmice

Usvojili smo akcijski plan jer je stanje zabrinjavajuće, sve se poklopilo sa sukobom navijača Rijeke i Istre. Uvodimo nultu tolerancija, veli povjerenik za sigurnost HNS-a
Vidi originalni članak

Utakmice reprezentacija protiv Gruzije i Izraela, neredi BBB-a i Torcide. Konstantni problemi s navijačima nagnali su HNS da donese Akcijski plan za sprječavanje nereda na nogometnim utakmicama. Sigurno će se svidjeti Michelu Platiniju, predsjedniku Uefe, koji je prije par mjeseci u posjetu metropoli jasno dao do znanja da se huliganizam više neće trpjeti.

- Usvojili smo akcijski plan jer je stanje zabrinjavajuće, a sve se poklopilo sa sukobom navijača Rijeke i Istre. Uvodi se nulta tolerancija. Ukidat će se gostujuća tribina za riskantne skupine. Utakmice će se prekidati zbog baklji, hukanja i rasističkog vrijeđanja. Navijači će biti dvaput opomenuti, a onda slijedi prekid - rekao je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk na sjednici Izvršnog odbora.

Tema je bila, dakle, sprečavanje nereda na utakmicama.

- Potencijalno ovisimo o jednom jedinom navijaču Dinama ili Hajduka koji će imat loš dan i napraviti neki incident da naši klubovi budu izbačeni iz Uefinih natjecanja - zabrinut je Cvrk i objasnio kako se štiti interesi hrvatskog nogometa.

- Izvršni odbor HNS-a donosi odluku o obaveznom podizanju privatnih tužbi protiv pojedinaca, pa i udruga navijača radi nadoknade štete u slučajevima kažnjavanja HNS-a i klubova od strane UEFA-e i FIFA-e.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Firefox_1 04.10.2011.

    Ovi su stvarno lopovi i treba im osigurati mjesto u Remetincu ili ponovno otvorit Goli Otok pa da tamo krše kamen i ovaj što voli olovke ( taj je još najnormalniji) a onaj nema nikih problema, Maminjo, Reno i slični.... što bi ti kršili kamen joooooj.......

  • čamil 04.10.2011.

    Ovi kao da ne žive od navijača.

  • znzokica 04.10.2011.

    a kada ce se donijeti odluka da nasa repka ide na pripreme u nase toplice a ne k janezima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare