To je to što me zanima!

HNS odlučio: Dinamovi juniori u Ligi prvaka iako je Hajduk prvi! Svjetski prvaci dolaze u Zagreb

Ništa od majstorice, ni Uefa nije htjela presuditi, pa je Izvršni odbor HNS-a odlučio da će u Ligu prvaka juniori Dinama. Također, Hrvatske će utakmice Lige nacija protiv Francuske i Švedske igrati bez gledatelja u Zagrebu
Vidi originalni članak

Izvršni odbor HNS-a odlučio je kako će Dinamovi juniori ići u Ligu prvaka, a utakmice Lige nacija protiv Švedske 11. listopada i Francuske 14. listopada igrat će se u Zagrebu bez publike. Također, kao što smo jučer najavili, publika se neće vraćati na tribine u posljednjem kolu HNL-a te je HNS odbio zahtjev Osijeka, odnosno elitni rang hrvatskog nogometa zaključit će sezonu pred praznim tribinama.

ANKETA: SVE JE JASNO. ILI NE? HNS kaže: Tablice su konačne! Je li prvak Hajduk ili Dinamo?

Podsjetimo, čelnici HNS-a još su u travnju prekinuli sva natjecanja za mlađe kategorije, a ostalo je pitanje tko će Hrvatsku predstavljati u juniorskoj Ligi prvaka. Hoće li to biti Dinamo ili Hajduk? Vodeći Hajduk ima dva boda više od drugoplasiranog Dinama, iako Zagrepčani imaju utakmicu manje. Ipak, na temelju koeficijenata su tijela HNS-a odlučila da su 'modri' ipak bolji od 'bilih', a takvu je odluku potvrdio i Izvršni odbor.

Natjecateljska komisija HNS-a tražila je savjet od Uefe što da učini po pitanju juniora Dinama i Hajduka, ali iz krovne europske nogometne organizacije nisu se oglasili. Tako je Savez donio o odluku te je ta priča za njih zaključena.

KAKVA ZAVRZLAMA! Uefa kaže: Hajduk je prvi, ali Dinamo je prvak za pola boda?!

Što se tiče reprezentacije, 'vatreni' u Ligi nacija igraju tri utakmice kod kuće i to dvije u listopadu, a jednu u studenom. Prvo Hrvatska 5. rujna gostuje u Portu kod Portugala da bi tri dana kasnije u Parizu igrali protiv Francuske. Zatim 11. listopada 'vatreni' dočekuju Šveđane, a tri dana kasnije, 14. listopada, na Maksimir stižu i svjetski prvaci Francuzi. Obje će se utakmice igrati na Maksimiru bez gledatelja.

Činilo se da će nakon potresa u Zagrebu reprezentacija ipak sačekati s povratkom na Maksimir, ali vratili su se brže od očekivanog.  Nadalje, za treći susret protiv Portugala u studenom još nije odlučeno gdje će se igrati jer se čekaju nove odluke oko gledatelja te samim time i grada domaćina.

 

Idi na 24sata

Komentari 153

  • Cvanco 24.07.2020.

    Ili Dinamo da odigra sa Dugopoljem,ili odigrati prvenstvo do kraja..sve druge mogučnosti su gluposti i navlačenje na mlin Hajduka..ne možeš imati utakmicu više i biti prvak,kako to idiotima nije jasno..nikad se nije igrala nikakva majstorica,zašto bi sada? Dali to znaći da na kraju prvenstva u slućaju razlike za bilo koga 1-2 boda treba igrati majstoricu,jer eto..mala je razlika,pa odigrajmo?Zašto u ovom momentu i treće plasirani se ne bi ukljućio u majstoricu,jer matematički i on može biti prvak...možda i ćetvrti...(neznam)...Ako se netko treba žaliti,to je Dinamo,zašto bi Hajduk bio prvak sa utakmicom više?

  • negoidiz 23.07.2020.

    i onda pitaju da zašto se izjednačavaju zagreb i beograd. mislim da je svima jasno

  • skyvision 23.07.2020.

    dinamovac sam...al stvarno ovo nije potrebno,zasto tako...i sta je problem odigrat tu jednu utakmicu jos i privest to kraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare