Obavijesti

Sport

Komentari 47

Uefa kaže: Hajduk je prvi, ali Dinamo je prvak za pola boda?!

Uefa kaže: Hajduk je prvi, ali Dinamo je prvak za pola boda?!
2

Hajduk je u juniorima vodeći s 42 boda u 17 utakmica, Dinamo je skupio 40 bodova u 16 utakmica. No, primijeni li se ovdje formula 'prosjeka osvojenih bodova po utakmici', prvak će biti Dinamo!

VIDEO

Što će biti s hrvatskim klupskim nogometom do kraja sezone još nije poznato, sve će biti puno jasnije nakon sastanka Izvršnog odbora HNS-a koji je na rasporedu sljedećeg tjedna. Tek tada će biti poznato hoće li se, i pod kojima uvjetima, nastaviti prvoligaška sezona. No, puno zanimljivija situacija je u našem juniorskom nogometu, gdje bi o budućem prvaku Hrvatske trebala odlučivati Uefa!

Pokretanje videa...

00:13

Naime, Hajduk je vodeća momčad lige s 42 osvojena bodova u 17 utakmica, dok je drugoplasirani Dinamo skupio 40 bodova, ali uz utakmicu manje. Kako sada stvari stoje, izvjesno je kako u mlađim kategorijama nogometa ove sezone više neće biti, pa će se o konačnom prvaku odlučivati za zelenim stolom. I tu će biti jako zanimljivo, na kraju svega vrlo vjerojatno i uvrijeđenih.

Uefa je proteklih tjedana donijela naputak o formiranju prvenstvenih ljestvica temeljem formule 'prosjeka osvojenih bodova po utakmici'. U prijevodu, Dinamu bi se umjesto te jedne neodigranog dvoboja s Dugopoljem u tom slučaju računao prosjek osvojenih bodova po utakmici kroz cijelu sezonu, a on iznosi 2,5 boda. I tako bi, prema tom naputku, Dinamu na kraju sezone imao 42,5, a Hajduk 42 boda.

Dinamo je za sada, prema prosjeku bodova po utakmici, uspješniji od Hajduka. Splićani su u svojih 17 dvoboja prosječno osvajali 2,47 boda po utakmici. A kako saznajemo, ovo na koncu neće biti odluka HNS-a, već će u takvim slučajevima urgirati Uefa.

- Ništa se još ne zna, sve će biti puno jasnije sljedećeg tjedna, poslije sastanka Izvršnog odbora HNS-a koji će donijeti odluke oko budućnosti svih natjecanja. A u ovakvim slučajevima, kao što je naše juniorsko prvenstvo, odlučivat će Uefa. Jasno, HNS mora prema Uefi poslati prijedlog tko će biti prvak, no onda bi njihova tijela odlučivala o tome - kaže nam povjerenik za natjecanje 1. HNL Josip Brezni.

U kadetskom i pionirskom rangu situacija je puno 'čišća', ako ne bude nogometa ove sezone, Dinamo bi trebao postati prvak u kadetima, a Istra 1961 u pionirima. Dinamovi kadeti su u 18 kola skupili 52 boda, čak 10 više ispred drugoplasirane Rijeke, a tu su sve momčadi odigrale po 18 utakmica. Puljani dominiraju pionirskim rangom, osvojili su 47 bodova u 18 kola, dok drugoplasirani Dinamo ima 44 boda u isto toliko utakmica. A i tu su sve momčadi kompletirale 18 kola...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...