To je to što me zanima!

Pobjeda u derbiju i nova kazna: Evo koliko Hajduk mora platiti

Najveća HNS-ova 'čestitka' Hajduku iznosila je 70.000 kn, a Splićani su samo ove sezone u blagajnu HNS-a uplatili 784.000 kuna, više od svih klubova zajedno iz Prve HNL
Vidi originalni članak

Pred više od 30 tisuća ljudi, u spektakularnoj atmosferi, Hajduk je u srijedu u zaostaloj utakmici 9. kola srušio Dinamo golom Nikole Kalinića i vratio se u utrku za naslov prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Eruptirao je poljudski stadion, tresle su se tribine i slavilo se do dugo u noć. Splićani su nam ovom pobjedom osigurali paklenu završnicu sezone u kojoj se bore za prvi naslov prvaka nakon čak 17 godina.

Velika je euforija u Splitu, svi imaju samo jednu želju, a nakon neprospavanje noći HNS ima novu čestitku za Splićane zbog pirotehnike na utakmici protiv Gorice (1-0) na Veliki petak.

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 31. kola HT Prve lige.

- HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Gorica. Navijači domaće momčadi, pripadnici Torcide, sa sjeverne tribine su u 25. minuti upalili 20 bengalki, a u 71. minuti 30 bengalki, koje su sagorjele na tribini, osim jedne koja je bačena na tartan stazu i na istoj sagorjela. Pripadnici Torcide su također od 26. do 67. minute zapalili još devet bengalki, četiri bljeskalice i sedam dimnih kutija, koje su sagorjele na istoj tribini. Ukupno 70 pirotehničkih sredstava: 59 bengalki, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, četiri bljeskalice i sedam dimnih kutija - piše u priopćenju.

Ipak, nije to ništa obzirom čime su se sve susretali čelnici Hajduka ove sezone. Najveća HNS-ova čestitka iznosila je 70.000 kn, a Splićani su samo ove sezone u blagajnu HNS-a uplatili 784.000 kuna, više od svih klubova zajedno iz Prve HNL. Uz to je i dvaput sjever bio zatvoren. 

Osijek je u subotu u pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca (2-1) imao podršku od četiri tisuće navijača u Gradskom vrtu, ali je i platio cijenu toga. 

- NK Osijek kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hrvatski dragovoljac. U 37. minuti domaća navijačka skupina Kohorta na istoku (na tribini) nakon koreografije pali šest dimnih bombi i dvije baklje, te u 45. minuti jednu baklju.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • kajzanavek 21.04.2022.

    Sad još Tv kuća nek pošalje svoju kaznu, jer nije platila da prenosi bakljadu i dim, već tekmu. Naravno tu su i krajnji korisnici koji to skupo plaćaju da bi gledali kaj?? Kak se nekultura zabavlja? Zabranit pirotehniku na stadionu a, recideviste svaki slijedeći put duplo kazniti, ko got on bil.

  • Stojan NEUM 21.04.2022.

    Okle pare Hajduče ???

  • noelsz 21.04.2022.

    Hajduk je najbolja mušterija HNS-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare