Obavijesti

Sport

Komentari 105

Pobjeda u derbiju i nova kazna: Evo koliko Hajduk mora platiti

Pobjeda u derbiju i nova kazna: Evo koliko Hajduk mora platiti

Najveća HNS-ova 'čestitka' Hajduku iznosila je 70.000 kn, a Splićani su samo ove sezone u blagajnu HNS-a uplatili 784.000 kuna, više od svih klubova zajedno iz Prve HNL

VIDEO

Pred više od 30 tisuća ljudi, u spektakularnoj atmosferi, Hajduk je u srijedu u zaostaloj utakmici 9. kola srušio Dinamo golom Nikole Kalinića i vratio se u utrku za naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Hajduk - Dinamo 1-0 02:22

Eruptirao je poljudski stadion, tresle su se tribine i slavilo se do dugo u noć. Splićani su nam ovom pobjedom osigurali paklenu završnicu sezone u kojoj se bore za prvi naslov prvaka nakon čak 17 godina.

Velika je euforija u Splitu, svi imaju samo jednu želju, a nakon neprospavanje noći HNS ima novu čestitku za Splićane zbog pirotehnike na utakmici protiv Gorice (1-0) na Veliki petak.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 31. kola HT Prve lige.

- HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Gorica. Navijači domaće momčadi, pripadnici Torcide, sa sjeverne tribine su u 25. minuti upalili 20 bengalki, a u 71. minuti 30 bengalki, koje su sagorjele na tribini, osim jedne koja je bačena na tartan stazu i na istoj sagorjela. Pripadnici Torcide su također od 26. do 67. minute zapalili još devet bengalki, četiri bljeskalice i sedam dimnih kutija, koje su sagorjele na istoj tribini. Ukupno 70 pirotehničkih sredstava: 59 bengalki, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, četiri bljeskalice i sedam dimnih kutija - piše u priopćenju.

Atmosfera na Poljudu tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka

Ipak, nije to ništa obzirom čime su se sve susretali čelnici Hajduka ove sezone. Najveća HNS-ova čestitka iznosila je 70.000 kn, a Splićani su samo ove sezone u blagajnu HNS-a uplatili 784.000 kuna, više od svih klubova zajedno iz Prve HNL. Uz to je i dvaput sjever bio zatvoren. 

Osijek je u subotu u pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca (2-1) imao podršku od četiri tisuće navijača u Gradskom vrtu, ali je i platio cijenu toga. 

Osijek i Hajduk sastali se u 29. kolu HT Prve lige

- NK Osijek kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hrvatski dragovoljac. U 37. minuti domaća navijačka skupina Kohorta na istoku (na tribini) nakon koreografije pali šest dimnih bombi i dvije baklje, te u 45. minuti jednu baklju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika