To je to što me zanima!

'Vatreni' u ožujku idu u Katar, čekaju nas Bugari i Matjaž Kek

Bit će nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osjetimo uvjete koji nas čekaju, a protivnici su po mjeri, rekao je izbornik Zlatko Dalić. Hrvatska će prvi put igrati u Dohi
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će pripremni mini-turnir krajem ožujka u Dohi, na stadionu na kojem će se u studenom i prosincu igrati Svjetsko prvenstvo, potvrdio je HNS na službenim stranicama.

Protivnici izabranika Zlatka Dalića bit će Slovenija (26. ožujka) i Bugarska (29. ožujka), selekcija Matjaža Keka s kojom smo se susreli u kvalifikacijama za ovo Svjetsko prvenstvo. Osim tri europske reprezentacije, na tom će turniru zaigrati i domaćin Svjetskog prvenstva, Katar. Ranije su u kombinacijama bili Belgija, Portugal i Švicarska, no ti dogovori su propali.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bila nam je želja u ožujku igrati u Dohi, pa zahvaljujem rukovodstvu Saveza što je dogovorilo sudjelovanje na ovom turniru. Bit će nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osjetimo uvjete koji nas čekaju - klimu, infrastrukturu, kulturu. Smatram da su protivnici po mjeri, dvije kvalitetne momčadi koje će nam biti dobar test za ono što nas čeka dalje. Prije svega, radujemo se okupljanju, da nastavimo graditi zajedništvo koje će biti ključno za uspjehe u natjecanjima koja nas čekaju u nastavku godine - kazao je Dalić.

To neće biti nevažne utakmice jer Hrvatska lovi poziciju drugog nositelja u ždrijebu SP-a 3. travnja. Potencijalno je mogu stići Urugvaj, Švedska i Senegal.

- Drago nam je što smo postigli dogovor oko sudjelovanja na ovom turniru u Dohi, s obzirom na želju izbornika Dalića i reprezentacije da igramo upravo u Kataru, kako bismo se mogli malo aklimatizirati na sve ono što nas čeka krajem godine. Najvažnije je da smo si direktnim plasmanom u Katar omogućili mirnu godinu u kojoj se možemo kvalitetno pripremiti za Svjetsko prvenstvo, a nastup na ovom turniru bit će važan korak u tom smjeru - kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Nakon ovih prijateljskih utakmica, Hrvatsku uoči SP-a čeka i šest utakmica u Ligi nacija. Prvo će 3. lipnja dočekati Austriju u Gradskom vrtu, a onda 6. lipnja Francusku na Poljudu. U tom terminu čekaju nas i gostovanja kod Danske (10. lipnja) i Francuske (13. lipnja).

Prije Svjetskog prvenstva u Kataru u rujnu će Hrvatska završiti grupnu fazu trećeg izdanja Lige nacija utakmicama protiv Danske od kuće (22. rujna) i protiv Austrije u gostima (25. rujna). Pobjednik skupine nastupit će na završnom turniru u lipnju 2023., a posljednji će ispasti u Ligu B za iduće izdanje Uefina reprezentativnog natjecanja za sezonu 2024/25.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • IskrenDoBola 02.02.2022.

    Čudi me da se uopće i održavaju utakmice takvoga tipa s obzirom da imamo lige nacija, kvalifikacije za SP,pa kvalifikacije za Europsko,pa nastupi na tim prvenstvima,pa igrači moraju igrati u klubu prvenstvo,kupove, europska natjecanja,pa humanitarne utakmice...ideš puno je to utakmica....

  • crni77777777 02.02.2022.

    slovenija i bugarska,mislim da je uzeo pre teske suparnike,po meni je trebao cipar,maltu,luksemburg.litvu,kazahstan,indiju,sj koreju,kinu,jer samo se blamiramo

  • Tko sere' 02.02.2022.

    Budući da su pripreme čak bi neki Dinamovci mogli dobit zadnjih 10 minuta utakmice. Čisto da se Livaja, Vlašić, Pašalić, Perišić, ... malo odmore .

Komentiraj...
Vidi sve komentare