Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Vatreni' u ožujku idu u Katar, čekaju nas Bugari i Matjaž Kek

'Vatreni' u ožujku idu u Katar, čekaju nas Bugari i Matjaž Kek

Bit će nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osjetimo uvjete koji nas čekaju, a protivnici su po mjeri, rekao je izbornik Zlatko Dalić. Hrvatska će prvi put igrati u Dohi

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će pripremni mini-turnir krajem ožujka u Dohi, na stadionu na kojem će se u studenom i prosincu igrati Svjetsko prvenstvo, potvrdio je HNS na službenim stranicama.

Protivnici izabranika Zlatka Dalića bit će Slovenija (26. ožujka) i Bugarska (29. ožujka), selekcija Matjaža Keka s kojom smo se susreli u kvalifikacijama za ovo Svjetsko prvenstvo. Osim tri europske reprezentacije, na tom će turniru zaigrati i domaćin Svjetskog prvenstva, Katar. Ranije su u kombinacijama bili Belgija, Portugal i Švicarska, no ti dogovori su propali.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje u Splitu

Pokretanje videa...

Slavlje u Splitu VIDEO

- Bila nam je želja u ožujku igrati u Dohi, pa zahvaljujem rukovodstvu Saveza što je dogovorilo sudjelovanje na ovom turniru. Bit će nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osjetimo uvjete koji nas čekaju - klimu, infrastrukturu, kulturu. Smatram da su protivnici po mjeri, dvije kvalitetne momčadi koje će nam biti dobar test za ono što nas čeka dalje. Prije svega, radujemo se okupljanju, da nastavimo graditi zajedništvo koje će biti ključno za uspjehe u natjecanjima koja nas čekaju u nastavku godine - kazao je Dalić.

To neće biti nevažne utakmice jer Hrvatska lovi poziciju drugog nositelja u ždrijebu SP-a 3. travnja. Potencijalno je mogu stići Urugvaj, Švedska i Senegal.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

- Drago nam je što smo postigli dogovor oko sudjelovanja na ovom turniru u Dohi, s obzirom na želju izbornika Dalića i reprezentacije da igramo upravo u Kataru, kako bismo se mogli malo aklimatizirati na sve ono što nas čeka krajem godine. Najvažnije je da smo si direktnim plasmanom u Katar omogućili mirnu godinu u kojoj se možemo kvalitetno pripremiti za Svjetsko prvenstvo, a nastup na ovom turniru bit će važan korak u tom smjeru - kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Nakon ovih prijateljskih utakmica, Hrvatsku uoči SP-a čeka i šest utakmica u Ligi nacija. Prvo će 3. lipnja dočekati Austriju u Gradskom vrtu, a onda 6. lipnja Francusku na Poljudu. U tom terminu čekaju nas i gostovanja kod Danske (10. lipnja) i Francuske (13. lipnja).

Prije Svjetskog prvenstva u Kataru u rujnu će Hrvatska završiti grupnu fazu trećeg izdanja Lige nacija utakmicama protiv Danske od kuće (22. rujna) i protiv Austrije u gostima (25. rujna). Pobjednik skupine nastupit će na završnom turniru u lipnju 2023., a posljednji će ispasti u Ligu B za iduće izdanje Uefina reprezentativnog natjecanja za sezonu 2024/25.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram