Obavijesti

Sport

Komentari 46

Argentinci pomogli Hrvatskoj uoči ždrijeba za SP: Evo što nam treba da budemo drugi nositelji

Argentinci pomogli Hrvatskoj uoči ždrijeba za SP: Evo što nam treba da budemo drugi nositelji
4

'Vatreni' bi mogli potvrditi plasman u drugoj jakosnoj skupini i prije svojih prijateljskih utakmica u ožujku jer Kolumbija, koja nam je prijetila na Fifinoj ljestvici, izgubila i drugu utakmicu u ovom terminu

VIDEO

Kolumbija je dosta kompromitirala odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru dvama minimalnim porazima u ovom terminu južnoameričkih kvalifikacija. Nakon Perua kod kuće (1-0), istim rezultatom izgubila je kod Argentine u Cordobi i tako plasman u Katar svela na teoriju.

POGLEDAJTE VIDEO: Messijev 70-metarski mural u rodnom Rosariju

Pokretanje videa...

Messijev 70-metarski mural oslikan u rodnom Rosariu nogometnog velikana VIDEO

Jedini je gol za rasterećenu selekciju "gauča", kojima nema Lionela Messija, zabio napadač Intera Lautaro Martínez u 29. minuti na dodavanje Marcosa Acuñe. Dobre su to vijesti za Hrvatsku jer joj je Kolumbija puhala za vratom na Fifinoj ljestvici u borbi za drugu jakosnu skupinu na ždrijebu Mundijala zakazanom za 3. travnja.

Kolumbija više ne može prestići "vatrene" koji bi tako mogli potvrditi drugi šešir, a time i nominalno lakši ždrijeb. Prestići bi nas mogli Švedska ako dočeka dva poraza Hrvatske u prijateljskim utakmicama u ožujku ili Senegal ako osvoji Afrički kup nacija pa pobijedi Egipat u dvama kvalifikacijskim susretima za SP.

Također, moramo paziti i kakve ćemo protivnike izabrati jer bi nas Urugvaj dvama pobjedama u ožujku prestigao ako mi ne pobijedimo svoje dvije utakmice, ali i tad bi Hrvatska mogla biti unutra ako je ne prestignu Švedska i Senegal.

Priznat ćete, nije svejedno hoćemo li biti u društvu Danske, SAD-a, Nizozemske, Njemačke, Meksika i Švicarske, s kojima ne bismo mogli biti u skupini, ili pak Švedske, Walesa, Perua, Senegala, Irana, Srbije, Maroka i Japana.

Urugvaj je napravio dobar posao u ovom terminu, nakon što je u listopadu i studenom nanizao četiri poraza, i drži izravan plasman na SP. Nakon pobjede u Paragvaju, Edinson Cavani, Luis Suárez i društvo kod kuće su svladali Venezuelu 4-1. Osim njih dvojice, zabijali su i Rodrigo Bentacur već u prvoj minuti, kao i Giorgian De Arrascaeta, a Josef Martinez zabio je samo počasni gol za goste.

World Cup - South American Qualifiers - Uruguay v Venezuela

Urugvajci su sad četvrti, prestigli su Peru koji je kod kuće remizirao s Ekvadorom i pao na petu poziciju, onu koja donosi lipanjsko razigravanje s predstavnikom Oceanije. Michael Estrada doveo je Ekvadorce u vodsvo u drugoj minuti, a izjednačio je u Limi Edison Flores u 69.

Ekvador je blizu plasmana na četvrto Svjetsko prvenstvo i povratak nakon što ga nije bilo u Rusiji prije četiri godine. Za to mu je u posljednja dva kola u ožujku dovoljna jedna pobjeda. Gostuje kod Paragvaja koji nema šanse kvalificirati se, a potom dočekuje Argentinu.

World Cup - South American Qualifiers - Bolivia v Chile

Zanimljivo je bilo u Boliviji, koja je također jedan od gubitnika ovog ciklusa. Nakon šokantnog poraza u Venezueli (4-1), izgubili su kod kuće od Čilea 3-2 u utakmici koju je obilježio poplavljeni teren stadiona u La Pazu pa su organizatori skupljali vodu u kante i sklanjali je.

Alexis Sánchez zabio je dva, jedan iz maestralnog slobodnjaka, a Marcelino Núñez dodao jedan gol za goste kojima je svih 90 minuta u obrani odigrao nesuđeni dinamovac Benjamin Kuščević, čovjek hrvatskog porijekla. Čile još ima šansu plasirati se, zaostaje dva boda za petoplasiranim Peruom. U zadnja dva kola putuje u brazil pa dočekuje Urugvaj i tu bi mogao tražiti šansu da se dokopa mjesta u Kataru.

World Cup - South American Qualifiers - Bolivia v Chile

Brazilci su pokazali napadačku raskoš protiv Paragvaja u Belo Horizonteu i pobijedili 4-0 golovima Raphinhe, Coutinha, Antonyja i Rodryga. Vinicius Junior igrao je do 61. minute, a već u četvrtak navečer trebao bi biti na raspolaganju Carlu Ancelottiju za utakmicu Kupa kralja između Athletic Bilbaa i Real Madrida.

Kvalifikacije za SP, Conmebol:

  • Bolivija - Čile 2-3
  • Urugvaj - Venezuela 4-1
  • Argentina - Kolumbija 1-0
  • Brazil - Paragvaj 4-0
  • Peru - Ekvador 1-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži