To je to što me zanima!

HNS razriješio Vrbanovića, a umjesto njega došao Kustić...

Hrvatski nogometni savez imenovao je novog izvršnog direktora. Na sjednici izvršnog odbora izabran je Marijan Kustić, a dužnosti je razriješen Damir Vrbanović protiv kojega se vodi sudski postupak
Vidi originalni članak

Marijan Kustić obnašat će novu funkciju u HNS-u. Dosadašnji direktor natjecanja i infrastrukture na sjednici Izvršnog odbora izabran je za novog izvršnog direktora Saveza.

- Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao - rekao je Kustić nakon izbora.

Na dužnosti izvršnog direktora naslijedio je Damira Vrbanovića kojem se sudi zbog izvlačenja novca iz Dinama.  Zdravko i Zoran Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar nepravomoćno su osuđeni na zatvorske kazne u optužnici prema kojoj su iz GNK Dinama izvukli 117 milijuna kuna te državu oštetili za više od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa. 

Damir Vrbanović proglašen je krivim po trećoj točki optužnice, za podjelu odštete u transferu Dejana Lovrena i dobio je tri godine.

Teret njegove optužnice očito je bio previše za HNS koji Vrbanoviću nije ponudio novi ugovor. Šuker je u nekoliko navrata kazao da će se u slučaju Vrbanovića poštovati presumpcija nevinosti te da će Vrbanović ostati na funkciji, ali od toga neće biti ništa.

- Kao što smo već nekoliko puta naglašavali, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od temeljnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. U tom kontekstu, HNS prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje, a Savez će do pravomoćnosti svake presude vjerovati u nevinost te neće komentirati postupke koji su u tijeku. Prema tome, i HNS i g. Vrbanović komentirat će ovaj slučaj kada odluka suda bude pravomoćna - napisali su svojevremeno na HNS-ovoj stranici, ali očito je došlo do zaokreta.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • FASTT 30.03.2019.

    Kad ga vidis sve ti je jasno o kakvoj osobi se radi i postenjačini

  • Le...Go... 28.03.2019.

    Kada su bili problemi u HNS-u pričali su da se politika ne smije miješati u rad saveza . A hdz ima 80 % vijećnika u savezu. Može li mi netko to objasniti ? Ili samo HDZ smije biti u HNS-u .

  • Santana8 28.03.2019.

    U ovoj drzavi Hns je problem a drugi smo na svijetu a Hajduk je odlican i uzor svima a šesti su u prvenstvu i traze kredit da mogu poslovati !!! Ocito treba unistit nogomet kao kosarku pa ce onda Hns biti super !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare