Obavijesti

Sport

Komentari 24

HNS razriješio Vrbanovića, a umjesto njega došao Kustić...

HNS razriješio Vrbanovića, a umjesto njega došao Kustić...
1

Hrvatski nogometni savez imenovao je novog izvršnog direktora. Na sjednici izvršnog odbora izabran je Marijan Kustić, a dužnosti je razriješen Damir Vrbanović protiv kojega se vodi sudski postupak

VIDEO

Marijan Kustić obnašat će novu funkciju u HNS-u. Dosadašnji direktor natjecanja i infrastrukture na sjednici Izvršnog odbora izabran je za novog izvršnog direktora Saveza.

- Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao - rekao je Kustić nakon izbora.

Brinje: Potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnine u k.o. Križpolje

Na dužnosti izvršnog direktora naslijedio je Damira Vrbanovića kojem se sudi zbog izvlačenja novca iz Dinama.  Zdravko i Zoran Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar nepravomoćno su osuđeni na zatvorske kazne u optužnici prema kojoj su iz GNK Dinama izvukli 117 milijuna kuna te državu oštetili za više od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa. 

Damir Vrbanović proglašen je krivim po trećoj točki optužnice, za podjelu odštete u transferu Dejana Lovrena i dobio je tri godine.

Teret njegove optužnice očito je bio previše za HNS koji Vrbanoviću nije ponudio novi ugovor. Šuker je u nekoliko navrata kazao da će se u slučaju Vrbanovića poštovati presumpcija nevinosti te da će Vrbanović ostati na funkciji, ali od toga neće biti ništa.

GNK Dinamo - HNK Hajduk

- Kao što smo već nekoliko puta naglašavali, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od temeljnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. U tom kontekstu, HNS prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje, a Savez će do pravomoćnosti svake presude vjerovati u nevinost te neće komentirati postupke koji su u tijeku. Prema tome, i HNS i g. Vrbanović komentirat će ovaj slučaj kada odluka suda bude pravomoćna - napisali su svojevremeno na HNS-ovoj stranici, ali očito je došlo do zaokreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica