To je to što me zanima!

HNS je suspendirao Bebeka!

Nakon objavljene snimke, predsjednik HNS-a Marijan Kustić prijavio je suca Ivana Bebeka Disciplinskoj komisiji koja ga je na današnjoj sjednici suspendirala. O kazni će odlučiti sljedeći tjedan, objavio je HNS
Vidi originalni članak

Hoće li HNS i kako kazniti suca Ivana Bebeka zbog sporne snimke, nećemo saznati barem do sljedećeg tjedna. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza održala je danas sjednicu na temu suca Ivana Bebeka i audio snimke koja je ovoga tjedna objavljena u medijima.

Nakon objavljene snimke, predsjednik HNS-a Marijan Kustić prijavio je suca Ivana Bebeka Disciplinskoj komisiji koja je na današnjoj sjednici donijela odluku o pokretanju disciplinskog postupka te suspendirala Bebeka do donošenja odluke o eventualnoj kazni.

Disciplinska komisija zatražila je očitovanje Ivana Bebeka o ovom predmetu te će idućega tjedna na novoj sjednici donijeti odluku u ovom slučaju, objavio je HNS.

Još početkom tjedna bilo je jasno da će Bebek propustiti 11. kolo HNL-a nakon što nije delegiran za niti jednu utakmicu, no sada će neko vrijeme biti na hlađenju dok disciplinska komisija ne donese odluku o njegovoj kazni. Hoće li to biti zaista sljedeći tjedan, kako tvrdi HNS, ostaje nam za vidjeti. On je posljednji susret sudio u četvrtak navečer između Legije i Leicestera u Europskoj ligi.

Podsjetimo, u srijedu se u medijima pojavila navodna audiosnimka na kojoj je Ivan Bebek, glavni sudac utakmice Hajduk - Lokomotiva (1-0) na kojoj komentira mogući penal na Marku Livaji te govori, između ostalog, kako bi "najbolje bilo da krenemo utakmicu s 2-0 na Poljudu kako navijački puk Hajduka ne bi mijaukao".

Hajduk se žalio da im nije dosuđen penal nakon starta na Livaji, a sudac Bebek nije čak ni išao pogledati VAR. U snimci je vrlo detaljno objasnio o čemu se radi. 

- Ta situacija... Livaja se okreće i ovaj digne ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno, dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i onda sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt stvarno bio, da Livaja nije svojom kretnjom jednako došao do suparnika kao i suparnik do njega. To meni nije kazneni udarac i ne može biti. Odnosno, da ga sviraš može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj - objasnio je glas sa snimke, koji, navodno, pripada Ivanu Bebeku.

Na snimci objašnjava i da je potražio stručno mišljenje od strane splitskih novinara. Osim toga, novinara jednog portala grubo vrijeđa nazivajući ga "štenetom koji je bio oslobođen tjelesnog" i "smećem".

Bebeku zbog sporne snimke prijeti kazna. Ona može biti od nekoliko utakmica, suspenzija do kraja godine, suspenzija od šest mjeseci ili ona najrigoroznija, a to je doživotni izgon.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • 02.10.2021.

    HZV=hajduk zica vjecno

  • 02.10.2021.

    FK "ORJUNAS" ponovo sam sebu skocio u stomak. Od sada ce im se svaka gluma kroz lupu cijele Hrvatske gledati a Livajajara ce dobro paziti kad ce i kako glumiti.

  • vanek 01.10.2021.

    Gledao sam danas na Dnevniku Nove TV Plenkovića u Gospiću,a uz njega na metar od njega,zadivljenim pogledom gleda u Plenkovića tko? Kustić,glavom i bradom.Potpuno je jasno da je Kustić Plenkovićev čovjek i nikako se ne mogu oteti dojmu da je sva ta hajka koju je Kustić podigao na Bebeka dirigirana iz vrha HDZ-a,da ne kažem nešto jače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare