To je to što me zanima!

HNS učio Srbe kako se koristi VAR, kod nas kreće na proljeće

Hrvatska je prva država s ovog područja koja uvodi sustav VAR te je svoja iskustva, nakon predstavnika Slovenije te Bosne i Hercegovine, podijelila i sa predstavnicima iz Srbije
Vidi originalni članak

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza primila je delegaciju Nogometnog saveza Srbije kako bi susjedima pomogla pri procesu uvođenja tehnologije VAR.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je prva država s ovog područja koja uvodi sustav VAR te je svoja iskustva, nakon predstavnika Slovenije te Bosne i Hercegovine, podijelila i s predstavnicima iz Srbije.

Delegacija iz Srbije posebno je zanimanje iskazala za način provođenja edukacije, kao i ostale savjete i iskustva koja Hrvatska ima nakon završetka procesa uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koji se financira kroz program FIFA Forward.

STAO U OBRANU SUDACA Marić: VAR neprihvatljiv? Ma Bjelica nema pravo to govoriti

Inače, HNS je završio sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward.

Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.

Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju Međunarodnom odboru nogometnih saveza i Fifi.

Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR u hrvatskom nogometu i "očekuje se pozitivan odgovor te početak upotrebe VAR-a, kao što je najavljeno, od proljetnog dijela prvenstva", rekao je Kulušić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mestar 06.12.2019.

    Treba prenijet znanje muljaza na mlade sto su naucili dok su bili braca u istoj drzavi, sad se vraca opet treca jugoslavija pa trebaju svi radit po istom programu. Do sad su to radili oni i politicari tajno sad ce moc otvoreno da se ne sakrivaju.

  • HrvatVK_1 06.12.2019.

    Uče ih VARati!

  • bbbos 06.12.2019.

    Misle šefovi već kad se navijači udružuju pa neka i nogometni savezi rade zajedno.... 😂😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare