To je to što me zanima!

HNS zbog transparenata Velike Mađarske pisao Uefi: Oštro smo protiv toga i pratimo situaciju...

Uefa je nedvosmisleno u priopćenju poručila Mađarskom nogometnom savezu da neće tolerirati simboliku koja ima političke konotacije, a bude li potrebe, reagirat će i HNS
Vidi originalni članak

Karta tzv. Velike Mađarske na utakmicama mađarske nogometne reprezentacije? Neće moći, Uefa je, suprotno navodima nekih medija iz susjedne zemlje, spustila rampu i upozorila Mađare da će za svaki takav transparent biti kažnjeni. A oko obilježja koje svojata i dio teritorija Hrvatske pisao je i HNS.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović i Orban na večeri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s tematikom mogućeg korištenja "povijesnih" zastava Mađarske na utakmicama mađarske reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez komunicirao je na ovu temu s krovnom europskom nogometnom organizacijom Uefom, koja je HNS-u potvrdila kako nije dala odobrenje za korištenje takvih zastava te je, štoviše, upozorila Mađarski nogometni savez da bi korištenje takvih zastava i transparenata moglo biti predmet disciplinskog postupka", objavili su u savezu.

Nije tajna da se i mađarski premijer Viktor Orban (59) u javnosti voli pojavljivati s kartom Velike Mađarske i u tome ne vidi ništa sporno, naziva to "povijesnom zemljom". U susretu s Balázsom Dzsudzsákom u studenom, prije prijateljske utakmice protiv Mađarske, paradirao je s teritorijem Velike Mađarske pred kamerama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Orbán Viktor (@orbanviktor)

HNS ne misli žmiriti oko toga i, kaže, reagirat će bude li potrebe.

"Sa svoje strane, Hrvatski nogometni savez oštro bi se protivio dopuštanju korištenja bilo kakvih zastava ili transparenata koji bi mogli imati geografske pretenzije na teritorij Republike Hrvatske te će nastaviti pozorno pratiti situaciju i službeno reagirati u slučaju potrebe", napisali su u priopćenju i zaključili:

"HNS duboko vjeruje da će Uefa nastaviti dosljedno provoditi stav o nedopuštanju korištenja nogometnih utakmica u političke svrhe."

Mađarska će u ovom terminu imati dvije utakmice na Puskás Areni u Budimpešti, u četvrtak prijateljsku protiv Estonije (19.30), a u ponedjeljak i kvalifikacijsku protiv Bugarske.

Što je Velika Mađarska?

Velika Mađarska iredentistički je pojam koji obuvaća ideju povratka nekadašnih teritorija Mađarskog Kraljevstva iz 19. stoljeća pod vlast Budimpešte. Obuhvaćala je cijeli sjeverni dio Hrvatske, Gorski kotar i Liku, ali i Slovačku, Vojvodinu, dijelove Slovenije, Rumunjske, Ukrajine i Austrije.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nohname 23.03.2023.

    Bravo HNS

  • ghdbt7 23.03.2023.

    Pa i trba pisati uefi. Zašto bi šutili a nas svi prijavljuju za svaki k

  • Aurora2 23.03.2023.

    Vjerujem da to našem predsjedniku ne smeta ,on i u  vrijeme intoniranja  himne  odlazi sa svećanosti demonstrativno ,a i tako je predsjednik  jedne za njega slučajne države

Komentiraj...
Vidi sve komentare